Setari Cookie-uri

Reteta sanatatii

Cu totii am auzit de imunitate, ne-am vaccinat, unii au luat si diverse alte medicamente pentru intarirea sistemului imun, dar ce este de fapt imunitatea ? Daca veti cauta intr-un dictionar ori ati facut-o deja veti afla ca imunitatea reprezinta un sistem de aparare si lupta impotriva agentilor patogeni. Oare chiar asta inseamna imunitate ? Ei bine, sistemul imun este mai mult decat atat.

- alti agenti stresori ca frigul excesiv ori caldura excesiva, umiditatea, insomnia sau odihna insuficienta, oboseala cronica, tind sa supasolicite sistemul imun si in final tonusul acestuia sa scada.
- hemocromatoza, bolile endocrine, autoimune, bolile alergice, cancerele, bolile sistemului limfatic, anemia, infectiile grave sau cronice, bolile hepatice grave, toate solicita sistemul imun pana la epuizare. Astfel ca imunitatea scade treptat, iar bolnavii incep sa asocieze alte boli.

Reteta sanatatii

Concluzionand, este indispensabil ca fiecare sa ne intarim permanent sistemul imun. Prima bariera impotriva oricarei boli o reprezinta imunitatea, astfel ca reteta sanatatii este alcatuita din toate metodele prin care ne sustinem sistemul imun la un nivel de functionalitate normal.

Aceste metode ar fi :



- Alimentatia.

De prima importanta sunt vitaminele, pe care le luam din diverse fructe si legume.

- citircele

Desi sarace in calorii, sunt bogate in vitamina C, in calciu (mai putin ce-i drept), vitaminele B1 si B9, precum si in fibre bine tolerate de tubul digestiv, care ajuta la detoxifiere

- mango

Fructul proaspat are un continut mare de vitamina C , vitamina A, de fier si fibre. Prin conservare, isi pierde din antioxidanti.

- ananasul

Cu toate ca nu este atat de bogat in vitamina C, el abunda in potasiu, fier si fibre, care impreuna ajuta organismul sa lupte cu virozele. El contine enzime care iti "topesc" grasimea din corp. Minunat, caci este si bun si nici nu ingrasa!

-muraturile

Stim ca iarna alimentatia in vitamine nu este atat de bogata, insa preparatelor din acest anotimp putem asocia muraturile, foarte bogate in vitamine C. De fapt, tot ce este bogat in vitamina C este indicat pentru ca ea este cel mai puternic antioxidant din organism. Ea este implicata si in procesul de regenerare al plagilor, avand multiple funcii in corp..

- Kiwi. despre acest fruct se spune ca ar fi cel mai bogat in vitamina c, dar contine si alte vitamine.

- legumele sunt foarte bogate in vitamine si ajuta la intarirea sistemului imun.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.