Setari Cookie-uri

Reteta sanatatii

Cu totii am auzit de imunitate, ne-am vaccinat, unii au luat si diverse alte medicamente pentru intarirea sistemului imun, dar ce este de fapt imunitatea ? Daca veti cauta intr-un dictionar ori ati facut-o deja veti afla ca imunitatea reprezinta un sistem de aparare si lupta impotriva agentilor patogeni. Oare chiar asta inseamna imunitate ? Ei bine, sistemul imun este mai mult decat atat.

- Pentru cei care aveti un program dezordonat al meselor puteti lua diverse suplimente alimentare, vitamine etc. Acestea nu sunt medicamnete, cum des am auzit spunandu-se : Eu nu iau medicamente ! Sunt pur si simplu vitamine care va asigura aportul zilnic necesar in cazul in care aveti o alimentatie dezechilibrata din diverse cauze : serviciu, diete de slabire, lipsa de timp etc.

- Somnul. Odihna suficienta regelaza activitatea tuturor sistemelor, scazand riscul aparitiei bolilor.

- O alta medota de cestere a imunitatii o reprezinta vaccinurile pentru diverse boli (antihepatitic B spre exemplu). In perioada de iarna sunt indicate vaccinurile antigripale. Ele trebuie facute chiar inainte de venirea iernii. Aici iarasi am un comentariu de facut. Am auzit destul de frecvent unele persoane spunand ca au facut vaccin antigripal si tot au racit. ' Nu e bun domnule de nimic ! >> Ei bine aici nu s-a inteles bine ce este cu acest vaccin antigripal. In primul rand el contine antigene VIRALE, deci va protejeaza impotriva VIRUSULUI gripal. Racelile pot fi bacteriene, si, din fericire, de cele mai multe ori sunt asa, pentru ca gripa (infectia virala) este mult mai grava si supravietuirea este mai mica. Mai mult, dupa administrarea oricarui vaccin sistemul imun este stimulat intens asupra antigenelor din vaccin si imunitatea pentru alte boli scade putin, de accea se intampla des ca dupa vaccinul antigripal peroanele sa raceasca, insa, cu riscul de a ma repeta, accentuez ideea ca afectiunea respiratorie postvaccinare este bacteriana.

Homeopatia

O metoda buna in ceea ce priveste cresterea imunitatii. Ce este homeopatia? Este o metoda alternativa de tratament care “trateaza cauza nu boala”. Mai exact, micile granule din tratamentele homeopate contin niste substante toxce in cantitati foarte mici, care au menirea de a mima o agresiune la nivelul unui sistem, care inevitabil se va activa. Astfel mareste capacitatea functionala a acelui sistem. Practic homeopatia trateaza prin aceiasi metoda care a dus la boala, stimuland sistemul afectat sa reziste si sa inlature agentul patogen. La fel si in cazul imunitatii.

In cazul tulburarilor de personalitate care cresc nivelul hormonilor de stres din organism, tratamentul cel mai indicat este psihoterapia. Exista o specialitate care se numeste psihoimunologie si care se refera exact la aceste interferente in psihic si imunitate. La fel psihoneuroimunologia, care se ocupa cu studiul relatiilor dintre psihic, sistem nervos si sistem imun.


Un articol de Iulia Dibu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.