Setari Cookie-uri

7 mituri pe care si medicii le cred

Odata afirmate, miturile medicale nu au mai fost testate pentru a se demonstra daca sunt ori nu adevarate. Cei de la British Medical Journal au facut o lista comuna a catorva mituri medicale pe care oamenii si doctorii le cred cel mai mult. Acestea au fost studiate si testate astfel ca, incepand din 2007, veridicitatea acestor mituri este contestata.

Cititul la lumina slaba strica ochii


Lumina redusa face ca ochiul sa se concentreze pentru a focaliza mai bine. Acest lucru este obositor si, mai mult, ne face sa rarim clipirile, astfel ca mucoasa oculara (corneea) se usuca mai mult decat de obicei. Insa, conform studiilor recente, functiile vederii nu sunt influentate, deci nu ' strica ochii >>. Este adevarat insa ca cititul la lumina slaba este foarte incomod, dar nu nociv pentru vedere.

Dupa ras, parul creste mai tare, mai des si mai inchis la culoare


Studiile menite sa demonstreze veridicitatea miturilor l-au gasit si pe acesta ca facand parte dintre cele false. Astfel ca, dupa ras, parul fiind mai mic ca dimensiuni pare mai aspru la atingere decat cel precedent, insa diferentele reale nu exista. Mai des ? Nu, indesirea parului are la baza modificari metabolice si hormonale care in nici un caz nu pot fi stimulate ori declansate prin radere. Astfel ca, daca veti observa ca parul este mai des, sa stiti ca acest fapt nu are legatura cu rasul, ci cu modificarile voastre hormonale si metabolice. Mai inchis la culoare ? Si aceasta este o iluzie, caci parul ' vechi >> era mai deschis la culoare din cauza expunerii la soare. Cum parul nou nu a fost expus, va aparea mai inchis la culoare.

Telefoanele mobile creaza interferente electromagnetice in spital


S-a afirmat mult timp ca prezenta telefoanelor mobile declanseaza alarma monitoarelor ori influenteaza administrarea de gaze (oxigen). In 2007 s-a efectuat un astfel de studiu in 300 de saloane de monitorizare si nu a fost detectat nici un caz in care sa existe interferente electromagnetice intre telefoanele mobile si aparatele de monitorizat. In contrast chiar, folosirea de catre cadrele medicale a telefoanelor mobile a dus la scaderea erorilor medicale cu 22%, erori care aveau loc datorita intarzierii de comunicare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.