Setari Cookie-uri

7 mituri pe care si medicii le cred

Odata afirmate, miturile medicale nu au mai fost testate pentru a se demonstra daca sunt ori nu adevarate. Cei de la British Medical Journal au facut o lista comuna a catorva mituri medicale pe care oamenii si doctorii le cred cel mai mult. Acestea au fost studiate si testate astfel ca, incepand din 2007, veridicitatea acestor mituri este contestata.

Consumul carnii de curcan te ameteste


Acest mit porneste de la ideea ca in carnea de curcan se gaseste triptofan, un aminoacid ce se gaseste in proteinele esentiale ale corpului uman. Studiile au demonstrat ca acest aminoacid este implicat in inducerea somnului, iar cantitati crescute de triptofan produc stari de somnolenta. Oricum, carnea de curcan nu contine atat de mult triptofan incat sa ii faca pe oameni sa se simta mai ametiti. Ba mai mult, concentratia acestui aminoacid in carnea de curcan este aproximativ egala cu cea din carnea de porc, de pui, de vita etc.

Totusi, oamenii capata o stare de somnolenta dupa ce consuma curcan, dar acest lucru nu se datoreaza continutului carnii, ci faptului ca mesele din Ziua Recunostintei (in special la americani) sunt copioase. Astfel ca, pentru a asigura desfasurarea digestiei, o cantitate de sange mai mare se acumuleaza la nivelul tubului digestiv, scazand debitul circulator cerebral. Din acest motiv oamenii se simt mai ametiti decat de obicei.

Iata deci ca nu trebuie sa credem toate afirmatiile pe care le auzim, chiar daca la o prima vedere par adevarate.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.