Setari Cookie-uri

Intareste-ti imunitatea cu produsele de toamna

Toamna este anotimpul in care organismul incearca sa se adapteze la schimbarile de lumina si fluctuatiile de temperatura. In timpul acestui anotimp organismul este mai sensibil iar imunitatea este slabita. Din fericire, toamna vine si cu o oferta foarte generoasa de legume si fructe, de care toata lumea ar tebui sa profite. Mineralele si nutrientii din recolta de toamna ajuta organismul sa se refaca, stimuleaza sistemul imunitar si intareste organismul pentru a face fata germenilor.

Kiwi

Aceste fructe contin o multime de antioxidanti si fitonutrienti ce protejeaza ADN-ul din celulele corpului. Ajuta de asemenea la controlul glicemiei, protejeaza inima si colonul, amelioreaza astmul si degenerescenta maculara, scade riscul accidentelor trombotice. Pot fi consumate ca atare sau folosite in salate de fructe, tarte etc.

Cele mai importante substante nutritive: vitamina C, fibre, potasiu, cupru, magneziu, vitamina E

Fasolea verde

Fasolea verde este recunoscuta pentru cantitatile mari de vitamina K pe care le contine, precum si pentru substantele antiinflamatoare ce pot reduce severitatea unor boli in care inflamatia este prezenta precum artrita, astmul. Alti nutrienti prezenti in fasolea verde protejeaza aparatul cardiovascular, lupta impotriva cancerului, stimuleaza sistemul imunitar.

Citește și:

Nutrienti importanti: vitamina K, vitamina C, vitamina A, fibre, potasiu, folati, riboflavina, tiamina, fier, magneziu, calciu, cupru, fosfor, niacina

Broccoli

Este o leguma din familia verzei ce contine mare parte din substantele si nutrientii cu potential anticancerigen specifici acestei clase de vegetale. In plus, are efecte benefice asupra aparatului cardiovascular, previne cataracta, intareste oasele si protejeaza de ulcer.
Nutrienti importanti: vitamina A, vitamina C, triptofan, potasiu, vitamina B6, vitamina B2, fosfor, magneziu, acizi grasi omega 3, vitamina B5, fier, zinc, vitamina E;

Vinetele

Reprezinta o sursa importanta de fitonutrienti cu puternica activitate antioxidanta, ceea ce le confera proprietati anticancerigene, antimicrobiene, antivirale. In coaja lor exista un fitonutrient numit nasunina despre care s-a demonstrat ca are puternice efecte antioxidante si ca protejeaza membranele celulelor din organism. Vinetele sunt bune pentru aparatul cardiovascular pentru ca au capacitatea de a reduce colesterolul rau.
Nutrienti importanti: fibre, potasiu, vitamina B1, vitamina B6, folati, magneziu, triptofan, vitamina B3

Citește și:

Spanacul

Cercetatorii au descoperit in frunzele spanacului cel putin 13 compusi din clasa flavonoidelor care functioneaza ca agenti anticancerigeni. Contine de asemenea mari cantitati de vitamina K, protejeaza de boli de inima si de afectiuni oculare precum degenerescenta maculara si cataracta, contine numerosi nutrienti cu proprietati antiinflamatoare si protejeaza creierul de stresul oxidativ.

Vizionare placuta


Kudika
4 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.