Setari Cookie-uri

Intareste-ti imunitatea cu produsele de toamna

Toamna este anotimpul in care organismul incearca sa se adapteze la schimbarile de lumina si fluctuatiile de temperatura. In timpul acestui anotimp organismul este mai sensibil iar imunitatea este slabita. Din fericire, toamna vine si cu o oferta foarte generoasa de legume si fructe, de care toata lumea ar tebui sa profite. Mineralele si nutrientii din recolta de toamna ajuta organismul sa se refaca, stimuleaza sistemul imunitar si intareste organismul pentru a face fata germenilor.

Principalele substante nutritive: vitamina K, vitamina A, folati, magneziu, fier, vitamina C, vitamina B2, calciu, potasiu, cupru, fosfor, zinc, seleniu, vitamina E etc

Cartofii dulci

Cartofii dulci contin mult mai multe substante nutritive decat cartofii obisnuiti. Sunt bogati in antioxidanti, in fitonutrienti cu proprietati antiinflamatoare si fac parte dintre alimentele anti-diabet. Asta pentru ca studiile au aratat ca stabilizeaza nivelul glicemiei si scad rezistenta la actiunea insulinei. Cartofii dulci contin cantitati mari de vitamina A, ceea ce-i face eficienti impotriva emfizemului.
Nutrienti notabili: vitamina A, vitamina C, cupru, fibre, vitamian B6, potasiu, fier

Merele

Merele sunt cele mai populare fructe ale toamnei si unele dintre cele mai sanatoase. Contin numerosi antioxidanti precum catechine, acid clorogenic, quercitina. Datorita lor, merele protejeaza de cancer de san, cancer de colon, previn formarea pietrelor la rinichi, ajuta la scaderea colesterolului. Mai multe studii au aratat ca cel putin doua mere consumate pe saptamana reduc riscul de astm si de diabet de tip 2.
Nutrienti importanti: vitamina K, vitamina C, fibre

Citește și:

Un articol de Ciprian Chitu

Vizionare placuta


Kudika
4 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.