Setari Cookie-uri

Cum sa previi cancerul de col uterin

Odata cu aparitia vaccinului impotriva unor tulpini ale virusului Papilloma (HPV) problema cancerului de col uterin a fost mult mai mediatizata. Astfel multa lume a aflat ce incidenta mare are acest tip de cancer, unele cauze care ii favorizeaza aparitia, despre testele de sreeaning care se fac peirodic pentru depistarea timpurie a anomaliiloc celulare cervicale, metode de depistare si cateva eventuale posibilitati de preventie.

Spune-mi ce mananci ca sa-ti spun cum esti

Desi nu realizam acest lucru, alimentatia ne influenteaza fiecare zi din viata, ne enrgizeaza sau nu, ne mentine sanatosi sau ne imbolnaveste prin simplu dezechilibru de nutrienti. De aceea cand vorbim de boli (mai putin cele infectioase) adesea aducem in discutie si alimentatia. Mancarea sanatoasa, bogata in fibre (cereale), lactate, legume si fructe are menirea de a ne apara de mai toate tipurile de cancer, nu doar cel de col uterin. Iar daca asociem o alimentatie sanatoasa cu putin sport si odihna suficienta deja am pus temeliile sanatatii noastre.

Scapa de stres

Stresul reprezinta o cauza frecventa a multor boli si este deosebit de periculos tocmai pentru ca este greu de sesizat, el nu se manifesta clar ca un simptom (durere de exemplu) caruia sa ii spunem “stres”. El ne invaluie, provine din problemele serviciului, din cele casnice, poate fi stres alimentar (mai ales la cele care tineti diete drastice), fizic (frig sau caldura excesive) etc. Pentru mai multe detalii despre acest aspect cititi “Cum stii ca esti stresat? – Primele semne ale stresului”.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Ianuarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.