Setari Cookie-uri

15 lucuri de facut ca sa fii mai destept

Specialistii sustina ca inteligenta se mosteneste, insa nu direct roportional cu inteligenta parintilor, ci dupa o regula a regresiei la medie. Spre exemplu din oameni simpli se nasc copii mai inteligenti, IQ-ul tinzand la cel al mediei populatiei, iar din persoane cu multe studii si activitate cerebrala intensa se nasc copii cu capacitati mai slabe, deasemenea tinzand la media care este inferioara inteligentei parintilor. Insa sunt oameni care ajung sa aiba capacitati intelectuale deavarsite indiferent de inteligenta mostenita si aceasta se face prin exercitiu, prin invatarea inca din gradinita si prin supunerea la diverse tipuri de exercitii de inteligenta inca din primii ani de scoala. Copiii care obisnuiesc sa invete ajung adulti cu o minte agera!

13. Alimentatia sanatoasa – mancati zilnic fructe si legume si beti suficiente lichide, printre care si o cana cu lapte. Aceste alimente activeaza creierul, la fel si cerealele integrale. Incercati sa aveti un regim de hrana sanatos.
14. Somnul – odihneste-te intre orele 22:00 si 6:00 dimineata, este foarte util ca ritmul nictemeral si circadian al sistemului endocrin sa fie indeplinit. Deasemenea evita sa dormi pe lumina sau cu diversi stimuli, cum ar fi cu televizorul aprins sau lumina aprinsa, caci te impiedica sa te odihnesti corespunzator. Este recomandat sa porti ochelari de noapte pentru un somn sanatos sau sa ai draperii groase la geam, impiedicand astfel lumina de afara sa patrunda in camera.
15. Interactiunea cu alte persoane. Este foarte importanta socializarea, incerca sa nu te feresti de acest aspect, vei invata foarte multe din interactiunile cu oamenii si totodata te va ajuta probabil in cariera ta.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.