Setari Cookie-uri

Cum trece psihicul tau de criza

In aceasta perioada de criza, comunicarea este foarte importanta. trebuie sa ne inconjuram de prieteni si sa redescoperim lucrurile marunte care ne aduc o mai mare bucurie decat partea materiala.

In aceasta perioada de criza, comunicarea este foarte importanta. trebuie sa ne inconjuram de prieteni si sa redescoperim lucrurile marunte care ne aduc o mai mare bucurie decat partea materiala.

O vorba spune ca “Ce nu te omoara, te face mai puternic”. La problemele de zi cu zi in ultimul an s-a mai adaugat un hop pe care suntem provocati sa-l trecem: criza financiara. Devenita deja un brand, precum si o scuza pentru toate neajunsurile, aceasta criza nu trece fara sa afecteze si psihicul a mii si milioane de oameni. Ori ca in urma problemelor financiare unii oameni iau decizii extreme, ori ca volumul muncii se dubleaza sau aceasta perioada iti afecteaza viata personala, in orice caz trebuie sa ramanem rationali si sa reusim sa trecem cu brio si de aceasta proba.

Psihologii atrag atentia ca, mai mult ca niciodata, in aceasta perioada de criza, comunicarea este foarte importanta. De asemenea, trebuie sa ne inconjuram de prieteni si sa redescoperim lucrurile marunte care ne aduc o mai mare bucurie decat partea materiala.

Citește și:

De cele mai multe ori, oamenii ajung in situatii disperate dupa o perioada de depresie careia nu i s-a oferit o atentie deosebita, fiind trecuta cu vederea. Odata ce aceasta depresie se instaleaza, simptomele sale sunt gandurile negative si in extrema - gandurile suicidare. Daca persoana in cauza este inconjurata de o retea de persoane interesata realmente de starea acesteia, ea se poate salva in timp util cu psihoterapie cuplata cu tratament psihofarmacologic. Uneori oamenii gandesc in extreme, considerand ca cel mai grav lucru care li se poate intampla este sa piarda partea materiala, uitand pentru o clipa ca tot ceea ce au construit, au construit pentru ca au fost capabili, inspirati, sanatosi, abili, calitati ce nu se pierd atunci cand pierdem financiar”, arata psihologul Ramona Covrig.

Specialistii propun o reorintare spre alte componente ale vietii: “In aceasta perioada a crizei financiare oamenii invata si reinvata simplele valori ale omenirii : familia, natura, onestitatea, viata asezata si fara stres”.

Citește și:

O alta problema adusa de criza financiara este munca in exces, peste program, din cauza faptului ca majoritatea firmelor si-au redus personalul. Psihologii arata insa ca in viata trebuie pastrat un echilibru intre munca, prietenie, spiritualitate si intimitate. Asa ca munca in exces trebuie compensata cu sustinerea prietenilor. Vei fi mult mai relaxata daca dupa o zi plina de munca vei iesi cateva ore cu prietenii in oras. Cu siguranta nu vei gasi nicio placere daca te trezesti, te duci la serviciu, vii acasa si te culci. Oamenii nu sunt niste roboti si chiar daca nu stai bine cu finantele, poti alege sa faci o plimbare in parc, sa mergi cu rolele sau cu bicicleta. Astfel, vei vedea ca vei fii mult mai motivata.

Vizionare placuta


Kudika
24 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.