Dezechilibru inseamna sa investesti exagerat intr-una din sarcinile vietii, uitand sa dai atentie si celorlalte. Cineva care munceste mult, probabil ca nu este intr-o relatie conectata, probabil ca relatia de prietenie sufera si preocuparea pentru viata spirituala lipseste. Asa se face ca acea persoana sa fie predispusa la pierdere mai ales atunci cand lucrurile incep sa nu mai mearga pe aceasta sarcina a vietii-munca. Cand persoana pierde contactul si controlul de sine, comunitatea, colegii, familia ar trebui sa intervina. Daca oamenii mor muncind, asta poate sa insemne de fapt insingurarea la care ne supunem si poate lipsa de interes social din comunitatea din care facem parte”, arata psihologul Ramona Covrig.

Par deshidratat, aspru si lipsit de stralucire? Am gasit solutia!
O alta fata fragila a acestei perioade de criza se reflecta in relatia parinte-copil. Cum poti sa-i explici copilului tau ca nu mai sunt bani si asta inseamna mai putine jucarii, dulciuri sau distractii? Specialistii arata ca tot comunicarea este solutia in aceste momente, iar aceasta perioada ii va ajuta pe cei mici sa aprecieze ce au si sa gaseasca metode alternative si creative pentu a obtine ce isi doresc.

Copiii invata din comportament, iar un parinte iubitor va stii ce sa spuna si cum sa explice copiilor ca sunt momente in viata in care urcam si coboram si ca toate aceste experiente de viata sunt lectii despre cum sa invatam sa fim creativi. Daca nu avem bani de dulciuri poate facem ceva in casa, daca nu avem bani de jucarii poate incepem sa lucram cu copii si sa ii invatam sa isi foloseasca mainile, sa mestereasca. Multi dintre cei care nu au avut jucarii in copilaria lor, dar au gasit un tranzistor pe undeva, l-au desfacut si l-au facut la loc, pana cand mai tarziu, cand au ajuns sa isi aleaga o vocatie in viata, au ales electonica sau informatica. Daca parintii nu au bani de distractii, atunci poate vor face astfel incat sa-si petreaca mai mult timp, facand lucruri impreuna sau ajutandu-i pe copii sa isi gaseasca singuri preocupari care sa ii indeparteze de plictisul zilei. Nu exista niciun risc si din experienta mea de viata: cei care nu au avut, au invatat sa isi doreasca, ca mai tarziu sa isi procure singuri si sa munceasca, dar si sa aprecieze ceea ce au”, explica psihologul Ramona Covrig.

Ce tehnici de meditatie alunga definitiv stresul?
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: