Setari Cookie-uri

Personalitatea umana si cele patru tipologii psiho-cromatice

Pentru Angela Wright culorile au viata, substanta si ascund un univers intreg de mistere, secrete si adevaruri. Iata care sunt cele patru tipuri de personalitate umana in viziunea Angelei Wright si familiile cromatice care le sunt asociate:

primavara Tipul psihologic ICulorile primaverii - Reprezentarea diminetii Primavara are o schema de culori specifica si o personalitate aparte. Dupa luni intunecate de iarna, natura reinvie. Totul este foarte proaspat, vioi, nou, plin de energie si vibratie. Culorile asociate tipului psihologic I sunt culorile primaverii: culori curate, clare, calde, delicate si proaspete ce au galben in compozitia lor si niciun pic de negru de cele mai multe ori. Oamenii care iubesc aceste culori si se simt bine in prezenta lor au o personalitate placuta si efervescenta. Personalitatea umana si cele patru tipologii psiho-cromatice

Din punct de vedere fizic, au o infatisare proaspata si tanara chiar si la maturitate. Isi gasesc motivatia in viata mai ales in surse externe. Sunt gratiosi si zburdalnici, sprinteni, voiosi, optimisti, iubesc miscarea si dansul si degaja un soi de luminozitate in jurul lor. Cei din jur ii gasesc uneori lipsiti de substanta, poate superficiali si nestatornici, lipsiti de finalitate si ducandu-si cu greu planurile pana la capat din cauza faptului ca vor sa faca prea multe lucruri in acelasi timp. De asemenea, din punct de vedere emotional, pot fi extrem de sensibili si vulnerabili. Iubesc copiii si se simt confortabil in prezenta oamenilor tineri si exceleaza in domenii care se bazeaza pe comunicare si creativitate. Se simt excelent atunci cand se lasa antrenati in activitati efectuate in aer liber.

Tipul psihologic II
- Culorile verii -Reprezentarea viselor - Vara are o paleta de culori racoroase si subtile, delicate, continand gri sau albastru in compozitie, uneori intunecate, insa niciodata greoaie sau apasatoare. Odata ce vara incepe sa isi intre in drepturi, culorile naturii nu mai sunt atat de proaspete si vii precum primavara. Verdele devine mai inchis, usor mai sobru si mai racoros, rozul florilor este mai dulce. La amiaza, atunci soarele este puternic, culorile devin mai putin clare. Persoanele care apartin acestei scheme cromatice sunt calme, echilibrate, cu o putere de stapanire foarte mare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.