Setari Cookie-uri

Sindromul urateniei inchipuite: Este botoxul magic !?

Batranele nu au ce cauta in lumea asta! Acesta pare sa fie mesajul dur, pe care ni-l transmite cultura in care traim. Drama societatii de astazi este obsesia pentru tineretea vesnica Nimeni nu este interesat de femeile care imbatranesc, spune Cher.

Toate vrem sa aratam bine si sa pastram acest aspect, cat mai mult timp posibil. Insa nu ne dam seama ca apucand pe un astfel de drum, transformam aceasta lume intr-una a fiintelor “de plastic”, lipsite de calitati interioare. Sindromul urateniei inchipuite: Este botoxul magic !?Publicatia Daily Mail scria recent, cu foarte multa ironie, despre vedetele Hollywoodiene “botoxate”. Am retinut o fraza care mi s-a parut a fi edificatoare cu privire la societatea in care traim astazi si in care tineretea este glorificata si mai ales pentru ca tineretea inseamna si sexualitate, iar corpul este transformat intr-un obiect, care imbatranit… este bun de dat la gunoi… “In industria asta nu poti sa obtii un job daca nu arati tanara”, spune Cher, campioana operatiilor estetice. “Nimeni nu este interesat de femeile care imbatranesc. Pentru ele nu exista roluri. De la a fi dezirabile, ajungem sa ne transformam in bunicute”, spune vedeta. Lucru care este valabil si pentru femeile simple pana la urma, iar efectele unei astfel de culturi sunt variate si ne afecteaza in moduri neasteptate. In aceasta lume, batranii (si ei si ele) devin practic “invizibili”, nu prea mai conteaza. Astfel, tot mai multe persoane, dar cu precadere femei, traiesc in singuratate avand sentimente de izolare si depresie, stigmatul fiind acela al urateniei batranetii.

In acelasi timp, tinere care nu respecta standardele impuse ale frumusetii, ajung sa fie discriminate, sau sa traiasca de asemenea, stari de depresie, iar pe piata muncii sa fie chiar ignorate.

Dar sa ne intoarcem la sindromul “uratenieie inchipuite”. Sunt si femei minunate, absolut normale care se considera insuportabil de urate, chiar daca nu au niciun defect. Trasatura esentiala a tulburarii dismorfice corporale este reprezentata de preocuparea fata de un defect imaginar sau in mod excesiv augmentat, in legatura cu un defect fizic minor; preocuparea persista in ciuda oricaror asigurari din partea medicilor sau a anturajului. Bolnavul se plange de un defect (de ex: riduri sau cute, pierderea parului, sani sau penis prea mici, pete senile, statura) explica www.emedonline.ro.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.