Setari Cookie-uri

Sindromul urateniei inchipuite: Este botoxul magic !?

Batranele nu au ce cauta in lumea asta! Acesta pare sa fie mesajul dur, pe care ni-l transmite cultura in care traim. Drama societatii de astazi este obsesia pentru tineretea vesnica Nimeni nu este interesat de femeile care imbatranesc, spune Cher.

Astfel de tulburari psihice sunt de fapt portretul lumii noastre de astazi. Totul a devenit obsesiv, halucinant! Ca sa faci parte din aceasta cultura trebuie sa respecti anumite standarde, trebuie sa arati bine ca sa ai mai multe sanse in cariera, trebuie sa fii mereu tanara, perfecta si atragatoare ca sa iti pastrezi iubitul (la randul sau manipulat de miile de imagini ale perfectiunii feminine, pe care le vehiculeaza mass-media), trebuie sa arati din ce in ce mai bine, pe masura ce imbatranesti, si asta pentru a-ti pastra sex-apealul si dezirabilitatea. Esti de fapt un obiect... Sub presiunea societatii, corpul devine o povara insuportabila, iar trecerea timpului mai dureroasa decat orice taietura de bisturiu! Cine nu poate obtine frumusetea ideala traieste drame interioare inimaginabile.

Mai ales asupra femeilor, presiunea de a fi mereu tanara, sexy si dezirabila, este una imensa. Astazi, chiar si la varsta de 25 de ani ne consideram batrane, iar orice rid, chiar si unul de expresie, poate starni o adevarata drama. “Am cunoscut femei de 20 de ani care isi faceau operatie estetica pentru a indeparta un rid de expresie de pe frunte”, spune un medic intervievat de Daily Mail.

Insa timpul trece, iar banii nu il pot cumpara. Atunci… singura “scapare” se pare ca sunt operatiile estetice. Fenomenul este mai dramatic in tari dezvoltate precum Statele Unite sau Marea Britanie, insa si in tara noastra sunt de asemenea, o sumedenie de clinici de chirurgie estetica, care nu ar exista evident, daca nu ar avea si o clientela bogata.

Avem astazi aceasta posibilitate la indemana, aceea de a ne crea iluzia ca putem fi vesnic tineri. Industria chirurgiei estetice reprezinta raspunsul in fata vesnicelor cautari ale frumusetii ideale? Tu ce ai face? Ai apela la chirurgia plastica? Desigur, totul mai depinde si de finante, pentru ca accesul la tehnologia de varf il detin cei care fac parte din societatea high-class, insa practicile chirurgiei estetice cuprind din ce in ce mai mult si patura de mijloc a societatii.

Starurile si personajele mediatice care isi permit luxul operatiilor estetice nenumarate, sub presiunea imperativa a conservarii sarmului si sexualitatii care le-au adus celebritate in tinerete, ne dau impresia ca interventia chirurgicala ne poate "salva" si pe noi. Este vorba insa despre disperarea lor de a se mentine in competitie cu noii veniti ai industriei, mai tineri si mai plini de vitalitate si sex apeal. Starurile fac sa para ca astfel de interventii ar fi un exemplu pentru restul societatii, cand de fapt ei ar fi cei de care ar trebui sa ne fie mila.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.