Setari Cookie-uri

Sindromul urateniei inchipuite: Este botoxul magic !?

Batranele nu au ce cauta in lumea asta! Acesta pare sa fie mesajul dur, pe care ni-l transmite cultura in care traim. Drama societatii de astazi este obsesia pentru tineretea vesnica Nimeni nu este interesat de femeile care imbatranesc, spune Cher.

Cum spuneam, cotidianul britanic Daily Mail scrie cu ironie despre aceste vedete Hollywoodiene trecute de 40 si de ani, dar care tin cu disperare sa isi pastreze succesul, afisand o tinerete falsa, “de plastic”. Prin exemple edificatoare, cotidianul vorbeste despre Cameron Diaz, Madonna, Nicole Kidman sau Catherine Zeta-Jones, toate avand in comun interventiile chirurgicale, pe care le-au facut pentru a-si pastra tineretea. Dar fiecare rid pe care vor sa il ascunda, inseamna de fapt ca isi sterg din expresivitate si din trairile anterioare si prezente. Vedetele pe care le luam drept standard al succesului si frumusetii, ajung ca, dupa o multime de operatii estetice sa arate in final, precum avatarele propriilor lor fiinte.

Tocmai in momentul in care editam acest articol, aflu ca vineri, la Sibiu, va avea loc proiectia filmului documentar THE BEAUTY EXGHANGE, realizat de catre tanara regizoare ceha Erika Hnikova: "V-ati gandit vreodata ca trebuie neaparat sa slabiti? V-a intrebat cineva cat v-au costat sanii? (Se spune ca Romania are chirurgi plastici minunati, care nici nu sunt asa de scumpi!) Faceti economii pentru produsele de cosmetica, doar ca sa fiti in pas cu moda? Sau dimpotriva, sunteti impotriva consumerismului si-i deplangeti pe toti cei care-si termina conturile si sanatatea numai ca sa arate ca o fotografie din revista Cosmopolitan?"

Nu uitati! vineri 15 octombrie / 12h00 / Sala Thalia / Sibiu Cat despre noi, cei din Bucuresti... speram ca Centrul Ceh va proiecta acest film cat mai curand, si aici.



Foto: Shutterstock



de J.S.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.