Setari Cookie-uri

Cand Dragostea este Chimie - Serotonina si Legea Atractiei in cuplu

Studiind natura umana din perspectiva biologica si genetica, Helen structureaza fiinta umana in patru categorii genetice diferite: Exploratorul, Constructorul, Negociatorul si Conducatorul. Fiecare tip de personalitate este relationat cu cele patru tipuri de substante chimica care ne influenteaza in mod decisiv personalitatea.

Constructorii se conformeaza cu usurinta regulilor si normelor sociale. Pun pret pe traditii si pe respectarea acestora. Sunt sarguinciosi, metodici, iubesc ordinea si planificarile. Pot fi insa incapatanati si rigizi, refuzand uneori solutii excelente venind din partea celorlalti doar pentru ca acestea contravin principiilor personale. Sunt lipsiti de spontaneitate si flexibilitate si pot cadea cu usurinta in extrema pesimismului, a intransigentei, a rigiditatii. Pentru Persoanele-Constructor, familia este o prioritate. Sunt atasate de “acasa” si de sentimentul de confort pe care il poate conferi un camin. Au tendinta de a fi protectori cu cei dragi. Totodata. Constructorii nu stiu sa minta sau sa se prefaca, sunt precauti, conventionali, sociabili, orientati inspre comunitati si grupuri. Sunt de asemenea loiali, rezistenti si poseda abilitati manageriale remarcabile. Sunt deschisi cooperarii atata timp cat nu le este afectata necesitatea de securitate.

Constructorii sunt atrasi tot de Constructori, persoane care le sunt asemanatoare ca personalitate. Dintre toate relatiile, casniciile Constructor -Constructor sunt cele care au cel mai mare grad de durabilitate si se pot numara printre cele mai reusite. Cei doi parteneri pot cadea insa in capcana monotoniei si a traditionalismului, ajungand sa ramana intr-o relatie doar pentru ca “asa trebuie”, “asa se cade”.

Conducatorul
– Testosteronul este cel care predomina in mod decisiv structura de personalitate a Conducatorului. Conducatorul poate fi caracterizat prin capacitatea de concentrare si abilitatea de a lua decizii. Conducatorul este dur, agresiv uneori. Este individualist si analitic, adorand dezbaterile, adorand sa provoace discutii in contradictoriu. Persoanele –Conducator cred in spiritul competitivitatii si vor sa fie cele mai bune in ceea ce fac. Sunt ambitioase, practice, rationale, indraznete, directe, eficiente, iau rapid decizii. Au o mare putere de concentrare si nu accepta sa se conformeze. Situatiile dificile care apar pe neprevazute nu ii sperie, ci din contra. Ii provoaca si le testeaza viteza de reactie.

Oamenii- Conducator nu se abat de la opiniile si deciziile luate chiar daca pot starni reactii negative din partea celorlalti. Isi exprima clar intentiile. Isi urmaresc interesele si scopurile pana cand le transforma in realitate. Sunt uneori considerati a fi intransigenti, insensibili, lipsiti de sentimente, nepasatori fata de nevoile si dorintele celorlalti, fiind agreabili doar cu acele persoane de al caror ajutor au nevoie. Nu au abilitatile sociale foarte bine dezvoltate si nici nu se straduiesc sa si le imbunatateasca. Au o foarte mare incredere in ei insisi si de aceea sunt considerati uneori a fi infatuati. Persoanele-Conducator adopta un comportament protector fata de persoanele la care tin.
Citește și:

Kudika
3 Decembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.