Setari Cookie-uri

Cand Dragostea este Chimie - Serotonina si Legea Atractiei in cuplu

Studiind natura umana din perspectiva biologica si genetica, Helen structureaza fiinta umana in patru categorii genetice diferite: Exploratorul, Constructorul, Negociatorul si Conducatorul. Fiecare tip de personalitate este relationat cu cele patru tipuri de substante chimica care ne influenteaza in mod decisiv personalitatea.

Persoanele –Conducator sunt atrase de Persoanele –Negociator, completandu-se reciproc. Chiar daca Negociatorii au privirea de ansamblu a unui aspect, evita sa actioneze in vreun fel, in timp ce Conducatorii actioneaza, dar percep clar doar anumite aspecte ale unei situatii. Cele doua tipuri sunt insa compatibile din punct de vedere social, este de parere Helen Fisher. Negociatorii sunt diplomati in exprimare, Conducatorii sunt directi si brutali in conversatii. "Fiecare are nevoie de insusirile celuilalt”, conchide cercetatoarea in cartea sa "Why Him? Why Her?: Finding Real Love By Understanding Your Personality Type".

Negociatorul – Estrogenul este cel care prevaleaza in structura de personalitate a Negociatorului. Negociatorul este o persoana agreabila, prietenoasa, sincera, flexibila, maleabila, rabdatoare avand in acelasi timp capacitatile relationale si de comunicare foarte bine dezvoltate. Are tendinta de a despica firul in patru, gandindu-se prea mult asupra unui lucru. Este lipsit de superficialitate, are latura intuitiva foarte dezvoltata si poate vedea ceea ce multora le scapa. Instictiv, isi da seama de ceea ce simte si gandeste interlocutorul sau. Negociatorul este introspectiv. Este empatic si plin de compasiune fata de cei din jur. Are abilitati verbale excelente, iar cuvintele curg firesc si natural de pe buzele sale. De asemenea, Negociatorul este generos, visator si afectuos, tipul idealistului. Creativitatea este totodata una din calitatile principale ale Negociatorului, iar tendinta de a reconstitui fiecare cuvant, actiune sau gest al celor din jur – un obicei care il poate duce la epuizare.

Negociatorul are insa un sistem de gandire difuz, deciziile sale depinzand de multe ori de circumstante. Din cauza ca se teme de confruntari si de faptul ca nu le face fata, uneori pare lipsit de vointa sau este caracterizat ca avand o personalitate slaba.

Negociatorul este atras de personalitatea Conducatorului.Sursa: Gabro.ro
Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:
De ce violeaza barbatii? Psihologia ofensatorului de trup.
Lectie de la un barbat
Barbatii chiar sunt niste 'porci'?Citește și:

Kudika
3 Decembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.