Setari Cookie-uri

Terapii naturiste care iti sporesc curajul

Afla cele mai bune terapii naturiste acre combat anxietatea si iti confera curaj.

Anxietatea, stare afectiva caracterizata printr-un sentiment de insecuritate, de tulburare, difuz. Adesea folosit ca sentiment al angoasei, termenul anxirtate se deosebestre de cel dintai prin absenta modificarilor fiziologice (senzatia de sufocare, transpiratie, accelerarea pulsuliui),care nu lipsesc niciodata in cazul angoasei.


terapii naturiste contra anxietate Numeroase scoli incearca sa explice geneza anxiertatii prin psrisma pozitiilor lor doctrinale.Pentru teoreticienii invatarii aceastra stare ar fi reactie de teama conditionata, o tendinta dobandita.Pentru psihanalisti, dimpotriva, anxietatea s-ar explica prin frustrarile libidoului si interdictiile dictate de Supraeu; anxietatea ar fi semnalul de pericol adresat Eului-adica personalitati constiente-care astfel prevenit, poate reactiona prin masuri adecvate sau mobilizandu-si si mecanismele de aparare.


Anxietatea este "reactia in caz de alarma" a organismului fata de un factor de stres fizic sau psihologic. O stare de anxietate acuta poate sa apara inaintea unui eveniment important, cum ar fi un examen sau un interviu pentru un loc de munca , si de obicei dureaza putin. La unele persoane insa anxietatea devine o stare permanenta, care le afecteaza serios capacitatea de a face fata vietii de zi cu zi. Ele sufera de anxietate cronica.

Simptome


Anxietatea acuta se poate manifesta ca o presimtire rea, uneori vaga si fara obiect, alteori clar orientata catre ceva. Ea poate fi insotita de simptome fiziologice - crampe la stomac, gura uscata , tahicardie, transpiratii, diaree sau insomnie. Suferinzii de anxietate cronica se simt agitati fara sa stie de ce. Unele persoane au atacuri de panica pe neasteptate. Simptomele- senzatie de sufocare, durere in piept, furnicaturi in maini si picioare, lesin, teroare- pot fi atat de puternice, incat pacientul si cei care il privesc ar putea crede ca trece printr-o criza cardiaca.

Oricare ar fi ele, simptomele anxietatii sunt exrtem de suparatoare si distructive, ducand, cu timpul, pana la afectarea sanatatii fizice. De aceea trebuie sa gasiti de a aborda cauza care sta la baza acestor probleme si sa cereti ajutor de specialitate de la un terapeut sau intr-un grup de sustinere organizat.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.