Setari Cookie-uri

Terapii naturiste care iti sporesc curajul

Afla cele mai bune terapii naturiste acre combat anxietatea si iti confera curaj.

Metode preventive


In perioada de stres organismul consuma mai repede nutrientii, si daca acestia nu sunt inlocuiti, sistemul nervos isi pierde progresiv resursele si se instaleaza starea de anxietate. Iata de ce este important sa aveti o dieta sanatoasa - bogata in carbohidrati complecsi, ca in painea integrala si orezul brun, care pot avea un efect calmant. Includeti si acizi grasi esentiali (din cereale integrale, nuci, seminte si legume), vitamine (in special din complexul B) si minerale pentru a sustine sistemul nervos. Mancati putin si des in timpul zilei, pentru a mentine constant nivelul zaharului in sange. Pastrarea echilibrului intre perioadele de odihna, exercitii si activitati recreative va va ajuta sa va simtiti mai bine fizic si sa aveti o atitudine pozitiva in fata vitii.

Alimente care va linistesc


Aminoacidul triptofan are un efect calmant asupra creierului, pentru ca aceasta substanta este transformata in serotonina, un transmitator chimic cu actiune linistitoare. Majoritatea alimentelor care contin proteine contin si triptifan. Totusi el este mai bine asimilat in prezenta carbohidratilor. Iata cateva combinatii:

-Lapte cu biscuiti.

- Sandvici cu carne de curcan sau cu branza.

Tratament


Daca suferiti de anxietate acuta, s-ar putea sa aveti nevoie de ajutorul unui specialist, dar exista si mai multe lucruri pe care le puteti face singur.

Autocunoasterea: Unele persoane sunt din fire inclinate sa-si faca griji. Altora, este posibil ca un eveniment din trecut sa le provace predispozitia spre anxietate. In acest caz , primul pas este incercarea de a indentifica respectivul eveniment. De exemplu, parintii exagerat de protectori, care te previn permanent asupra riscurilor si primejdiilor inerente intr-o viata normala, pot sa transmita mai departe propriile temeri. O alta posibilitate este sa fi trecut printr-o experienta traumatizanta. Oamenii anxiosi au deseori o imaginatie foarte bogata si prevad toate posibilele consecinte neplacute sau dezastruoase ale oricarei actiuni, si nu se pot stapani sa nu se gandeasca la ele. Daca suferiti de o fobie, de exemplu frica exagerata de zborul cu avionul , va veti fixa angoasa asupra acestei fobii, dar nu este o situatie mai usor de controlat decat anxietatea generalizata. Incercati mai degraba sa ajungeti la cauzele profunde care va provoaca anxietatea, cu ajutorul unui prieten intelegator.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.