Setari Cookie-uri

Terapii naturiste care iti sporesc curajul

Afla cele mai bune terapii naturiste acre combat anxietatea si iti confera curaj.

Hiperventilatie


Cand suferiti de anxietate si mai ales in atacuri de panica, respiratia devine rapida si de superficiala. Aceasta este hiperventilatia. Nivelurile normale ale oxigenului si bioxidului carbon din corp sunt perturbate. Pentru a le corecta, asezati-va, puneti o mana pe partea superioara a abdomenului si respirati rar. Mana se misca in sus de fiecare data cand inhalati aer. Aceasta "respiratie abdominala" va ajuta sa incetiniti respiratia si sa o faceti mai profunda.

Respiratie yoga pentru calmare


Yoga este excelenta pentru cei anxiosi, pentru ca relaxeaza mintea si corpul, normalizeaza respiratia si ajuta la invingerea emotiilor negative. Urmatorul exercitiu urmareste sa intareasca si sa relaxeze muschii toracici si abdominali si sa armonizeze fluxul energiei vietii (prana). Respirati de cinci ori in fiecare etapa.


1. In genunchi, cu o mana pe abdomen si cu cealalta cu palma in jos pusa pe coapsa, simtiti abdomenul marindu-se cand inspirati si retragandu-se cand expirati.

2. Puneti palmele de o parte si de alta a cutiei toracice. Ridicati si coborati cutia toracica pe masura ce respirati, comprimand-o cu mainile in timpul respiratiei pentru a evacua complet aerul.

3. Incordati abdomenul. Ridicati umerii si partea superioara a pieptului in timp ce inspirati si apoi lasatile sa cada in timp ce expirati, relaxand muschii abdomenului.


Evolutia a programat organismul sa reactioneze la situatii periculoase prin schimbari fizice automate, care il pregatesc "sa lupte sau sa fuga". Din pacate, in multe dintre situatiile cu care ne confruntam astazi sa fii gata de lupta sau sa fugi nu este de prea mare folos, asa incat tensiunea nervoasa are putine posibilitati de manifestare fizica exterioara. Puteti contribui singur la dispersarea acestei tensiuni invatand sa va relaxati fizic si mental. Acest lucru va ajuta sa faceti fata din timp situatiilor dificile , pentru a nu ramane in stare de alerta. Iata Inscrieti-va la un curs de gimnastica sau faceti alte activitati fizice intense pentru a elibera tensiunea musculara si energia nervoasa.

Faceti o activitate tihnica, cum e gradinaritul, sau ascultati muzica linistitoare.

* Inscrieti-va la un curs de relaxare sau meditatie ori folositi una dintre numeroasele casete audio sau video cu lectii de relaxare.

Practicati relaxarea musculara progresiva


Citeste articolul integral pe Psiholife.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.