Alte surse ale acestui tip de stres includ conflicte cu colegii/sefii, schimbari frecvente, amenintari referitoare la securitatea (siguranta) slujbei cum ar fi posibilele reduceri de personal. Cu toate acestea, ceea ce o persoana poate percepe ce fiind stresant o alta o poate considera ca pe o provocare. Ceea ce face diferenta de perceptie depinde de serviciul respectiv, de trasaturile psihologice ale persoanei, dar si de alti factorii: sanatatea fizica sau sanatatea in general.

O serie de simptome ale acestui tip de stres pot fi:
    Depresie Anxietate Sentimentul de a fi coplesit si incapabil sa mai faci fata O scadere a performantelor profesionale O crestere a nr de zile in care esti bolnav, nu te simti bine si lipsesti de la seviciu Dificultati de somn (insomnia) Dificultati cognitive (reducerea abilitatilor de concentrare sau de a lua decizii) Oboseala Dureri de cap Palpitatii Probleme gastrointestinale O crestere a agresivitatii
Posibile consecinte ale stresului la locul de munca:
    O scadere a productivitatii Cresterea riscului de a avea un accident de munca Deteriorarea relatiilor personale Un risc crescut de a avea probleme de sanatate (o boala cardio-vasculara, probleme digestive, dureri cervicale, etc.)
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: