Viata este foarte stresanta, cu schimbari si cu un "bombardament" continuu de informatii care zilnic aduc toate grijile de pe lume in casele noastre. Iata cateva reguli care te vor ajuta sa-ti protejezi sanatatea mentala.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!
sanatate mintala

Sursa foto: Shuttertock.com

10 Pasi pentru o minte sanatoasa


Fii bun cu tine insuti!

A te aprecia pe tine insuti este foarte de important. Daca tu nu te pretuiesti, nici altii nu o vor face. Rezerva-ti putin timp in fiecare zi pentru tine, chiar daca este vorba doar de cateva minute pentru a te centra.


Pretuieste nevoile proprii!

Daca nu-ti pretuiesti propriile nevoi, atunci cine o va face? Este important sa recunosti ca tu ai nevoi si ca ele sunt importante. E necesar sa fii capabil sa le exprimi altora pentru a te simti satisfacut in viata. Altfel, tu pastrezi in tine nevoile tale si speri ca altii sa ghiceasca care sunt ele.


Recunoaste-ti sentimentele!

Ascultandu-ti sentimentele si crezand in ele este o cale importanta de a te intelege. Mai intai trebuie sa inveti sa identifici ceea ce simti. Sentimentele sunt complexe si cand te simti suparat, de obicei este un complex de multe sentimente precum frustrare, ura, tristete, neajutorare, lipsa de putere. Exprimarea acestora este pasul urmator aceasta fiind o deprindere de comunicare importanta. Altfel, puteti spera ca altii sa va citeasca gandurile, dar probabil ca ei nu vor ghici corect. Nu va temeti sa va plangeti daca sunteti trist. Lacrimile reprezinta modul natural al organismului dvs. de a se manifesta fizic si emotional si de a promova un sentiment de usurare.

6 Obiceiuri rele care iti distrug sanatatea mintala
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: