Setari Cookie-uri

10 Pasi pentru o minte sanatoasa

Este imporant sa te ocupi de echilibrarea vietii tale cu munca, placere, exercitii fizice, hrana sanatoasa, odihna si relaxare suficienta.

Stabileste-ti scopuri pentru tine insuti!

Atingerea scopurilor este recunoasterea ca tu esti important pentru tine insuti. Implinirile tale personale te ajuta sa-ti construiesti stima de sine, identitatea si mandria de tine insuti. Aceasta nu inseamna ca tu trebuie sa stabilesti scopuri majore. Un scop ar putea fi acela de a gasi ceva timp pentru tine insuti in fiecare zi.

Mentine speranta vie!

Speranta este caramida ta de constructie pentru viitor. Gandeste-te la moduri in care sa gasesti speranta in viata prin experientele tale din trecut, incurajare de la altii sau poate credinta intr-o putere mai mare. Pretuindu-ti visurile este modul de a mentine speranta vie. Daca tu nu ai vise, atunci nu poti sa ajungi la ele.

Bucura-te de activitatile de distractie!

Jocul nu este doar pierdere de timp, este relaxare si experimentarea bucuriei pe care viata o ofera. Face ca viata sa merite a fi traita. Gandeste-te cum ai putea sa introduci mai mult joc si aventura in viata ta.

Citește și:

Fa exercitii fizice in mod regulat!

Exercitiul este partea prin care se mentine corpul tau sanatos si puternic. Un corp sanatos ajuta sa promoveze un creier sanatos si o minte sanatoasa.
Scrie intr-un jurnal! Scriind ideile, gandurile sau sentimentele tale poate fi o iesire productiva pentru exprimarea sentimentelor, problemelor de identificare si rezolvarea problemelor. Scrisul ajuta gandirea critica pentru ca atunci cand scrii pe hartie o face tangibila. Apoi poti sa privesti la idei sau sentimente, sa le intelegi si sa lucrezi spre rezolvari sau alternative.

Fii creativ !

Creativitatea este inerenta la toate fiintele umane, nu este doar o abilitate de a face arta sau de a canta la un instrument muzical. Este acea gandire creativa care ne permite sa ne gandim la o varietate de solutii si rezolvari ale problemelor; este placerea muzicii; este abilitatea de a aprecia poezia; este placerea desenului si culorii; este crearea unei gradini si decorarea casei tale. Intarirea partii tale creative este un mod de a mari placerea din viata ta.

Citește și:

Daruire altora! Sa gandesti in afara de tine insuti si de nevoile tale este un mod de a-ti imbogati viata si de a te simti mandru de tine. De asemeni poate ajuta sa apreciezi ce ai in viata ta cand vezi eforturile altora. Relationand si ajutandu-i pe altii sufletul tau se va simti implinit.

Vizionare placuta


Kudika
1 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.