Setari Cookie-uri

Cauzele psihologice ale obezitatii

Obezitatea este in egala masura o boala fizica, dar si psihologica, iar la o cercetare mai atenta vom observa ca problemele psihologice nu doar ca pot prefigura dezvoltarea obezitatii, dar ele sunt intrinseci incercarilor de a pierde in greutate.

Prin micsorarea stomacului, chirurgia obezitatii contribuie, de asemenea, la constrangerea pacientului de a adopta o dieta mai sanatoasa si in general un stil de viata mai sanatos. „Metoda Gastric sleeve nu limiteaza doar cantitatea de alimente ingerate, ci schimba radical obiceiurile alimentare; de exemplu, in urma interventiei pacientii nu mai pot tolera bauturi carbo-gazoase, alimente prajite in exces, mancaruri nesanatoase de tip fast food si renunta treptat la acestea in favoarea consumului de lichide si mancaruri sanatoase”, spune domnul doctor Serban Vasile.

In acest sens, “Clubul Bariatric Brasov”, unicul proiect gratuit de consiliere pe probleme de obezitate din Romania, s-a dovedit a fi un real ajutor pentru pacienti inainte de operatie, in pregatirea moralului pentru interventia de micsorare a stomacului, dar si ulterior, in adoptarea unui stil de viata sanatos si pierderea kilogramelor in plus. Acesta este singurul loc in care pacientii operati de obezitate se pot intalni cu medici si nutritionisti, iar cei care nu s-au operat inca pot vedea “pe viu” rezultatele chirurgiei, intalnind echipa medicala si colegii operati, beneficiind de sustinere morala si sfaturi venite direct de la specialisti.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.