Setari Cookie-uri

Tot mai multi tineri sufera de anxietate si atacuri de panica

Datorita varstei tot mai mici la care tinerii se apuca de fumat, a regimului inadecvat de hrana si a iesirilor frecvente in fast-food-uri, datorita noptilor pierdute, a consumului de alcool si poate chiar drogurilor tinerii din zilele noastre ajung sa sufere tot mai des de anumite dereglari ale sistemului nervos si endocrin.

- benzodiazepine: Alprazolam (Xanax), Diazepam (Valium), Lorazepam, Clonazepam care sunt prescrise singure sau combinate cu un antidepresiv. Acestea se prescriu intial pentru ca au capacitatea de a ameliora rapid somtomele atacurilor de panica si ale anxietatii, insa pe termen lung vor fi administrate alte scheme terapeutice.
- inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei: Fluoxetina (Prozac), Sestralin, Paroxetina.
- antidrepresive cu efecte neurotransmitatoare combinate, cum ar fi Venlafaxin. Acestea sunt utile mai ales cand cele din categoria de mai sus nu sunt eficiente.
Exista de asemenea si alte medicamente acre se pot administra, in functie de bolile asociate, cauza care a condus la personalitatea anxioasa si atacurile de panica precum si in functie de alte caracteristici personale ale pacientului.
Citește și:

Prolfilaxie

Din pacate anxietatea si atacurile de panica nu pot fi prevenite, insa poate fi micsorat numarul crizelor si intensitatea acestora. Evitarea locurilor unde pacientul ar putea suferi un atatc de panica nu reprezinta o solutie ci, din contra, prin aceasta evitare va fi accentuata anxietatea. Pentru a inbunatati calitatea vietii acestor pacienti este important sa se urmeze tratamentul si dozele prescrise de medic, alimentatia, evitarea alcoolului, cafeinei, drogurilor, fumatului, tratarea bolilor ce pot sta la baza mecanismelor fiziologice, care duc la anxietate (dereglarea echilibrului unor mediatori chimic la nivel cerebral) precum si prin continuarea terapiilor de consiliere si efectuarea metodelor de relaxare (masaj, meditatie etc).

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
5 August 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.