Setari Cookie-uri

6 Retete dietetice festive pentru Masa de Revelion

Iata cateva retete cu totul si cu totul speciale, menite sa faca din masa de Revelion o masa impresionabila, cu adevarat o masa de zile mari. Retetele sunt delicioase, arata imbietor, o metoda sigura si de succes de a-i impresiona pe cei dragi, dar si pe musafiri.

Iata cateva retete cu totul si cu totul speciale, menite sa faca din masa de Revelion o masa impresionabila, cu adevarat o masa de zile mari. Retetele sunt delicioase, arata imbietor, o metoda sigura si de succes de a-i impresiona pe cei dragi, dar si pe musafiri.

1. Aperitiv special: Rulouri de somon cu creveti

Ingrediente(pentru 4 persoane):

8 fileuri de somon afumat,
1/2 manunchi de marar verde,
80 g. creveti fierti si decorticati,
100 g. tarama(optional-preparat oriental,de culoare roz,gata preparat),1 lamaie,
50 g. icre de somon,
4 linguri sos Tabasco,
4 linguri de smantana sau frisca pentru gatit,
sare,
piper,
150g. salata verde;

Mod de preparare:

1.Se spala si se toaca marunt mararul. Se stoarce sucul de la 1 lamaie.
2.Intr-un bol se amesteca crevetii, tarama,smantana sau frisca,mararul tocat si lamaia. Se sareaza si se pipereaza, apoi se adauga 4 linguri de sos Tabasco. Se repartizeaza compozitia pe cele 8 fileuri de somon afumat si se ruleaza.
3.Se pun fileurile de somon in folie de aluminiu si se tin la rece, in frigider, pana la servire.
4.Pe un platou se aseaza fileurile de somon afumat pe un pat de salata verde si se decoreaza cu icre de somon. Se servesc cu vin alb sec.

Citește și:

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

2.Supa-crema de sampanie pentru Revelion

Timp de preparare: 30 min; Dificultate: redusa

Ingrediente (pentru 12 portii):
• 3 sticle de sampanie,
• 6 linguri praf de budinca de vanilie,
• 10 linguri amidon alimentar,
• 10 cuisoare,
• 15 linguri zahar,
• 8 albusuri ,
• 2 bucati scortisoara,
• 3 lamai,
• frunze de lamaita pentru decor;

Mod de preparare:
1. Se rad de coaja lamaile, apoi se extrage sucul celor 3 lamai.
2. Se fierbe scortisoara cu cuisoarele, cu sucul de lamaie, cu putina apa (cca.2 linguri) si cu 2 linguri de zahar. Se incalzeste sampania si se adauga sucul rezultat din fierberea ingredientelor de mai sus.
3. Se prepara bulgarii de spuma: se bat albusurile spuma cu restul de zahar, se adauga coaja rasa de lamaie, apoi se iau cu lingura bulgari de spuma si se fierb in apa. Se scot cu spumiera si se pastreaza pana la servire.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Decembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.