Postul este adesea interpretat ca o perioada in care nu mancam “bunatati”. Dar preparate delicioase se pot face si fara carne si acesta nu este un mit. Va propunem cateva retete delicioase si de post.
Cateva secrete pentru retetele de post:
- Incercati sa nu exagerati cu uleiul. Spre exemplu la o mancare este suficient sa adaugati o lingura de ulei. Chiar daca mancarea iese mai apoasa, este mai sanatoasa!
- Nu caliti legumele in ulei. Este acelasi lucru ca si cand le-ati praji, astfel ca va dauneaza sanatatii: incarca stomacul (apar arsurile la stomac), toxifica ficatul, icarca aparatul cardiovascular etc.
- Stiati ca sunt preparate in care puteti combina legumele cu fructe? Sunt delicioase...
- Puteti folosi soia in locul carnii;
- In zonele din nord vanata este folosita in pilaf pentru ca inlocuieste carnea ca gust si consistenta;
- Nu exagerati cu sarea. Va recomandam sa condimentati preparatele de post: piper, condimente uscate aromate etc.
Retete dietetice delicioase si de post
Tocanita de post
Este o mancare foarte aromata si gustoasa, insa necesita un timp mai mare pentru preparare. Dar merita efortul!
Ingredientele retetei:
- 4 cepe;
- 4 rosii;
- 5 cartofi;
- O vanata;
- Un pahar de vin alb sau rosu;
- 3 ardei kapia si trei gogosari, pentru ca tocanita sa iasa mai apetisanta va recomandam in culori diferite;
- O lingura de ulei;
- Cinci catei mari de usturoi;
- Dupa gust mai puteti adauga o lingura de orez, doua de mazare, porumb etc.
- O legatura de marar si una de patrunjel;
- Condimente dupa gust.
Mod de preparare:
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Fenicul: beneficii, proprietăți. Ceai de fenicul: toate secretele pe care trebuie să le știi despre această plantă-minune
- Rețetă înghețată de casă cu fructe - Delicioasă și ușor de preparat
- Ce trebuie să pui în butoiul de murături asortate ca să fie crocante toată iarna. Secretul pe care îl știu toți moldovenii