Postul este adesea interpretat ca o perioada in care nu mancam “bunatati”. Dar preparate delicioase se pot face si fara carne si acesta nu este un mit. Va propunem cateva retete delicioase si de post.
Reteta de post pentru tocanita cu legume de la Ioana R.
Foietaj cu orez si ciuperci
Reteta este delicioasa si aromata, fiind pe gustul tuturor membrilor familiei.
Ingredientele retetei:
- O punga de 100 g de orez pe care il lasati doua ore in apa la inmuiat;
- 100 g de ciuperci, de prepferabil crude;
- O legatura de marar;
- O punga mica de mac – veti adauga dupa gust;
- O punga de foietaj de placinta;
- Ulei, sare, piper alb;
Mod de preparare:
Se pune orezul la fiert, iar separat se coc pe gratar sau tava ciupercile cu tot cu “piciorus”. Se taie marunt legatura de marar si se adauga apoi odata cu ciupercile taiate marunt peste orez cand acesta este aproape fiert. Intre timp se pregateste foietajul, se intind 3-4 foi in tava, se taie in patrate mari de aproximativ 10 cm latura, apoi dupa ce orezul a fiert si a mai fost lasat 10 minute sa “traga” apa se ia si se pune cu lingura in patratelele de aluat (desigur, irezul cu ciupercile si mararul). Se impacheteaza foietajul sub forma unor sarmalute, se ung cu putin ulei sau cu ou batut, se presara macul si se baga la cuptor pana ce se coace foietajul.