Postul este adesea interpretat ca o perioada in care nu mancam “bunatati”. Dar preparate delicioase se pot face si fara carne si acesta nu este un mit. Va propunem cateva retete delicioase si de post.
Cartofi cu migdale si castravete
O reteta foarte simpla si totodata foarte gustoasa.
Ingredientele retetei:
- Pentru o portie aveti nevoie de un cartof mare sau doi mai mici;
- Un castravete mic de gradina sau o treime dintr-un castravele lung;
- Un pumn de migdale;
- Putin ulei;
- Sare si piper;
Mod de preparare:
Se curata si se taie cuburi cartofii ca sa fiarba mai repede, se pune la fiert in apa putina cat sa-i acopere, cu sare si piper. Intre timp se pun la robor sau se toaca marunt migdalele pana ajung de dimensiunea boabelor de grau. Se pun repede la copt fie la cuptor, fie pe aragaz intr-o cratita in care amestecati des. Nu puneti ulei. Tocati castravetele marunt, apoi cartofii fierti se scurg de apa si se amesteca cu o lingura de ulei cat inca sunt foarte fierbinti. Apoi se adauga migdalele copate si ultimul castravetele.
Reteta de post cu cartofi si migdale de la Amelia M.
Spaghete cu sos de legume si fructe
O reteta foarte gustoasa, mediteraneeana.
Ingredientele retetei:
- 250 g spaghete;
- Ulei de masline;
- Trei rosii;
- Busuioc;
- Sare, piper alb;
- Ananas crud sau la compot, compot de piersici;
- Trei ardei grasi galbeni si verzi;
- Cimbru
- O ceapa
Mod de preparare:
Puneti spaghetele la fiert in apa si sare. Apoi coaceti ardeii. Intre timp puneti in tigaie ceapa tocata marunt pe care o innabusiti fara apa sau ulei, in sucul propriu. Adaugati imediat ce s-a inmuiat un varf de lingurita de sare si jumatate de lingurita de piper. Tocati rosiile si puneti-le peste ceapa, apoi adaugati patru felii de ananas tocat cuburi si trei piersici tocate. Lasati sa fiarba, iar cand devine o pasta foarte consistenta mai adaugati o lingura de ulei, una de compot de piersici, o lingura de compot de ananas, puneti ardeii copti si decojiti, tocati peste ingredientele din tigaie, apoi adaugati o lingurita rasa de cimbru si una rasa de busuioc. Ati obtinut un sos pe care il veti pune peste spaghete. Imediat dupa ce au fiert, se scurg spaghetele de apa, se pun doua linguri de ulei si se lasa spaghetele pe foc mestecand cu grija pana ce se usuca usor si se amesteca cu culeiul. Se scot, se adauga sosul si se servesc calde.
Reteta de post cu spaghete si sos de fructe exotice de la Maria F.
Healthy iti recomanda si alte articole din sectiunea Retete Dietetice:
La dieta: Moduri dieteteice de a gati cartofii
Slabeste sanatos: 5 retete dietetice pentru cina
Retete dietetice pentru masina de facut paine
Va asteptam si pe Forumul Healthy sa discutam despre Retete dietetice de post!
Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Fenicul: beneficii, proprietăți. Ceai de fenicul: toate secretele pe care trebuie să le știi despre această plantă-minune
- Rețetă înghețată de casă cu fructe - Delicioasă și ușor de preparat
- Ce trebuie să pui în butoiul de murături asortate ca să fie crocante toată iarna. Secretul pe care îl știu toți moldovenii