Setari Cookie-uri

La dieta: Moduri dieteteice de a gati cartofii

Cartofii sunt cunoscuti ca fiind interzisi de majoritatea dietelor pentru continutul lor ridicat in carbohidrati, considerandu-se ca prezinta multe calorii si indice glicemic mare, Totusi sunt retete dietetice in care cartofii sustin dieta si sanatatea.

Cartofii sunt cunoscuti ca fiind interzisi de majoritatea dietelor pentru continutul lor ridicat in carbohidrati, prezentand astfel multe calorii.

retete dietetice cu cartofi: ghiveci cu legume, frigarui pe gratar, salata orientala

Cartofii sunt insa bogati in substante precum:


- amidon in cantitati mari - este un carbohidrat complex cu eliberare lenta. Astfel cartoful devine aliment energizant si totodata prelungeste starea de satietate;

- vitamina K - cu rol in reglarea coagularii sangelui;

- betacaroten - provitamina A;

- sulf - un mineral implicat in unele procese metabolice, de exemplu reduce seboreea etc.

Cartofii si absorbtia

retete dietetice cu cartofi: ghiveci cu legume, frigarui pe gratar, salata orientala

Staiti ca este important pentru sanatate nu doar continutul alimentelor, ci modul in care organismul nostru le digera si le absoarbe? De aceea unele alimente desi au de exemplu un continut de carbohidrati asemanator, difera insa prim modul de absorbtie – indicele glicemic. Totodata pentru acelasi aliment absorbtia este diferita in functie de celelalte alimente cu care este combinat.


De aceea va propunem in articolil curent sa aflati cum puteti gati cartofii pentru a va putea bucura de proprietatile acestora fara a va face griji in privinta siluetei.

La dieta: 4 Retete dieteteice de a gati cartofii


retete dietetice cu cartofi: ghiveci cu legume, frigarui pe gratar, salata orientala In primul rand va invitam sa aflati cu ce NU se combina cartofii:

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.