Setari Cookie-uri

La dieta: Moduri dieteteice de a gati cartofii

Cartofii sunt cunoscuti ca fiind interzisi de majoritatea dietelor pentru continutul lor ridicat in carbohidrati, considerandu-se ca prezinta multe calorii si indice glicemic mare, Totusi sunt retete dietetice in care cartofii sustin dieta si sanatatea.

Salata orientala



Salata orientala reprezinta un tip de mancare foarte sanatoasa. Desi am spune ca maslinele au un continut ridicat in grasimi, totusi asocierea acestora cu cartoful este una buna din punct de vedere digestiv.

Ingrediente pentru salata orientala:



- 4-5 cartofi;

- Ceapa dupa gust;

- Masline dupa gust;

- 2-3 morcovi fierti taiati cuburi;

- 2-3 oua;

Mod de preparare:



Salata orientala reprezinta o reteta foarte simplu de preparat: se fierb cartofii curatati deja si morcovii in aceeasi apa. Se strecoara apoi legumele si se taie cartofii in cuburi mari, iar morcovii in jumatate apoi in felii relativ subtiri. Se curata si se taie ceapa rondele. Se pun apoi pe foc cu o lingura de ulei cartofii, morcovul si ceapa – se vor deshidrata si vor prinde aroma. Nu adaugati acum maslinele, ci dupa ce ati luat de pe foc legumele si acestea s-au si racit, altfel maslinele (de preferat negre) vor prinde o aroma neplacuta. Intre timp fierbeti ouale, api le taiati si le folositi ca ornament.


Healthy iti recomanda si alte articole:

Dieta disociata: aproape totul despre indicele glicemic

Cartoful - Alimentul incasilor si al indienilor Aymara



Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.