Craciunul reprezinta un prilej de reuniune a familiei, de bucurie si daruire alaturi de cei dragi. Si pentru ca obisnuim sa ne adunam cu totii la Masa de Craciun, va invit sa aflati cateva retete dietetice foarte gustoase si sarace in calorii.
Cum se prepara sarmalele de pui:
Se dezoseaza tot puiul si se toaca. Se amesteca apoi cu orezul si legumele (ceapa, rosiile) plus zarzavatul (marar, patrunjel) si putina varza tocata, apoi se impaturesc bile mici de preparat in foile de varza murata. Se pune in oala putina varza tocata, o ceapa tocata marunt si putin sos de rosii, se aseaza apoi sarmalele, apoi se mai completeaza cu apa pana sarmalele cu pui sunt acoperite.
Se lasa oala pe foc pana incepe sa fiarba, apoi se baga la cuptor pentru mai bine de o ora. Se servesc cu smantana.
Ciorba dietetica pentru Masa de Craciun
Pentru ca masa de Craciun prezinta multe preparate bogate in carne, va propunem o ciorba de legume.
Ingrediente pentru ciorba dietetica:
- Doi morcovi;
- O sfecla rosie;
- O jumatate de radacina de pastarnac;
- O legatura de patrunjel;
- 3-4 cepe;
- 3-4 cartofi;
- Trei rosii;
- Trei oua;
- O jumatate de telina.
Mod de preparare al ciorbei dietetice:
Se toaca toate ingredientele, iar cartofii se taie cuburi mai mari. Se acopera legumele cu o cantitate de 3-4 ori mai mare de apa, se lasa la fiert. La final se sparg ouale si se adauga, amestecand pana iau aspectul unor taitei. Se opreste focul si se presara patrunjel tocat. Sare si piper se pune dupa gust. Puteti adauga bors pentru un gust mai acrisor.