Setari Cookie-uri

Retete dietetice pentru masa de Pasti

Sarbatorile de Pasti ne bat la usa astfel ca trebuie sa ne pregati atat cu masa si invitatii, cat si cu sufletul.

Ciorba dietetica de miel

Se folosesc ca ingrediente capul, gatul si picioarele mielului, morcov,patrunjel,telina, dupa ce s-au fiert se strecoara si se alege carnea de pe oase care se taie marunt. Se drege cu galbenus de ou si smantana si se aromatizeaza cu otet si tarhon. E o minunatie de ciorba.

Retete dietetice pentru masa de Pasti - ciroba de miel

Ingrediente:

  • cap de miel
  • gat de miel
  • picioarele de la genunchi in jos
  • o ceapa, un morcov
  • un patrunjel
  • o felie de telina
  • 2-3 oua
  • smantana
  • otet si tarhon

Mod de preparare:

Capul si gatul mielului bine curatat si in prealabil tinut in apa cu o noapte inainte, se pun la fiert in 5 l apa, se ia spuma si se fierbe la foc incet. Se adauga o ceapa taiata in doua , un morcov intreg, un patrunjel(radacina ) si o felie de telina. Dupa ce s-au fiert se scot pe un platou, legumele se arunca, iar carnea se ia de pe oase si se taie in bucatele mici. Se adauga in zeama in care au fiert , dar strecurata in prealabil, impreuna cu o cana de orez bine spalat si tinut in apa rece 20 de minute.
Se lasa sa fiarba impreuna cateva minute pana orezul este fiert aldente , se potriveste de sare si se adauga un pic de otet, dupa gust. Eu pun otetul in care am conservat tarhonul verde,( are un gust foarte parfumat)dupa care se ia de pe foc. Se drege cu 2-3 galbenusuri de ou si cateva linguri de smantana, apoi se adauga tarhon conservat in otet taiat marunt sau tarhon proaspat( o legatura sanatoasa).

Citește și:

O reteta propusa de: Lazar Maria (maria_lazar1) by Delly – Suplimentul de retete culinare Garbo

Vizionare placuta


Kudika
10 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.