Setari Cookie-uri

5 Retete hipocalorice de energizante naturale

Este vara, ne dorim o silueta de vis si totodata sa ne racorim cu bauturi gustoase care, din pacate, au adesea prea multe calorii. Cum sa ne impacam necesitatile cu dorintele?

Antica – licoarea antica vindecatoare si energizanta

retete bauturi energizante Pentru prepararea Anticai se folosesc patru lamai maricele, bine coapte, cu coaja subtire si trei capatani de usturoi. Lamaile se spala si se sterg, apoii se stoarce zeama lor intr-un vas de sticla foarte curat sau intr-un borcan. Coaja si pulpa ramase se dau prin masina de tocat si se pun intr-un alt vas. Capatanile de usturoi se curata, iar cateii se zdrobesc ca pentru mujdei.

Zeama lamailor, cojile si pulpa date prin masina impreuna cu mujdeiul de usturoi se pun intr-o oala emailata. Dupa ce s-au amestecat bine se toarna in oala doi litri de apa fiarta si racita. Oala se leaga cu o bucata de tifon impaturit in doua si se pune in frigider timp de 72 de ore. Nu trebuie sa va temeti ca frigiderul va prinde miros de usturoi deoarece lamaia il va face sa dispara.

Dupa cele trei zile (72 de ore), continutul din vasul emailat se strecoara prin patru straturi de tifon si se pune in doua sticle de cate un litru care trebuiesc inchise etans. Licoarea se va pastra in frigider.
Cititi totul despre Antica in articolul: Antica – Miraculoasa licoare egipteana

Citește și:

Pont pentru retetele de bauturi energizante: daca le doriti mai dulci puteti adauga miere.

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.