Setari Cookie-uri

3 Salate DIETETICE care scad COLESTEROLUL de Sarbatori

Mesele bogate in carne (mai ales carne de porc), cu preparate traditionale bogate in grasimi, duc la cresterea concentratiei colesterolului rau in sange, predispunand la boli cardiovasculare sau ducand la agravarea tulburarilor existente deja.

Pentru a echilibra mesele copioase de Craciun, va recomandam ca de la fiecare masa sa nu lipseasca una din salatele de mai jos.

Salata verde cu peste si lamaie

Aceasta salata combina o serie de legume verzi si verdeturi cu carne de peste si zeama de lamaie. Legumele si verdeata aduc un aport important de vitamine si minerale, avand rolul de a accelera metabolismul. Lamaia mobilizeaza grasimile, iar pestele regleaza metabolismul grasimilor in ficat si nu numai, scazand colesterolul “rau”.

salata care scade colesterolul

Ingrediente pentru o portie:
- o jumtate de salata verde, spalata frunza cu frunza;
- o jumatate de lamaie verde;
- o jumatate de peste mediu sau cativa pesti mai mici (ca de exemplu pui de hering);
- o jumatate de legatura de patrinjel;
- 2 ardei grasi;
- sare, piper, busuioc;

Se prepara intai pe grill pestele, FARA a pune ulei. Se pun cateva linguri de apa pe grill cand acesta este incins, apoi se aseaza pestele condimentat cu piper, sare si busuioc si se pune capacul. Se lasa cateva minute.

Citește și:

Intre timp se taie ardeiul, salata verde si patrunjelul, apoi se adauga peste usor racit. La final se mai pune sare si lamaia, care intial se stoarce, apoi se pune si pulpa. Salata se serveste la temperatura camerei.

Este foarte important sa nu adaugati ulei la salata, mai ales la peste – uleiul preparat termic creste colesterolul si este “otrava” pentru organism.

Foto: salata peste @Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
25 Decembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.