Cu siguratnta dupa perioada Sarbatorilor de iarna va ganditi sa alegeti preparate cat mai sarace in calorii, dar gustoase totodata.
Se ia de pe foc, de adauga mierea si se lasa la racit. Se toarna apoi in pahare de cocktail si se orneaza cu ciocolata neagra rasa sau cacao si frunze de menta. Se poate pune, dupa gust, vanilie sau scortisoara.
Se serveste rece.
Fructe umplute cu nuci si caju/migdale – 25 kcal/fruct
Aveti nevoie de cateva nuci si o jumatate de ceasca de caju/migdale, in functie de cate fructe doriti sa umpleti. De asemenea puteti adauga fructe de padure sau catina.
Ca fructe, va recomandam marul, piersica sau caisa. Puteti alege si alte fructe, dar este posibil ca acestea sa contina ceva mai multe calorii.
Se spala si se pregatesc fructele, in cazul marului se face o scobitura adanca. Nucile si caju se maruntesc si se amesteca cu fructe de padure sau catina. Se aseaza apoi in fructul scobit si se poate orna cu menta.
Puteti pune fructele umplute la cuptor, devin mai moi, mai dulci, iar aroma nucilor si migdalelor coapte este irezistibila. Preparate termic insa, fructele devin mai calorice, pentru ca indicele glicemic creste in prepararea termica. Asadar pot ajunge la 150 kcal/fruct.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Fenicul: beneficii, proprietăți. Ceai de fenicul: toate secretele pe care trebuie să le știi despre această plantă-minune
- Cimbrisorul - beneficii, proprietati si utilizari ale plantei medicinale
- Fursecuri de Crăciun: Rețete rapide pentru prăjiturele festive și delicioase
Galuste cu capsune: 35-60 kcal
Puteti alege reteta fara preparare termica sau cu preparare termica.
Reteta fara preparare termica
Aveti nevoie de branza dulce de vaca sau de urda, aproximativ o cana, o lingura de miere si de un pumn de capsune, precum si de cateva frunze de menta. Dca nu aveti menta, puteti folosi sucul de portocala proaspat.
Foto 1: fructe umplute cu nuci si migdale @Shutterstock.com
Foto 2: galuste cu capsune @Shutterstock.com