Setari Cookie-uri

Reteta de pus in rama: Cum sa faci IAURT de casa

Tot mai multi cercetatori vorbesc despre lispa unor nutrienti din laptele aflat pe rafturi ori de unele efecte nocive ale produselor lactate date spre vanzare.

Truc:

  1. Daca doriti sa obtineti vreo bacterie lactata in iaurtul dumneavoastra, atunci puneti odata cu laptele la fermentat si o lingura dintr-un iaurt din comert care contine microorganismul dorit. Astfel ati “contaminat” laptele cu bifidus de exemplu, care se va dezvolta in viitorul iaurt.
  2. Daca ati obtinut iaurt cu o consistenta mai apoasa si o doriti mai densa, adaugati o lingura de smantana sau de iaurt din comert in compozitie si dupa 8 ore la temperatura calda veti obtine sigur un iaurt cremos, dens.

Imediat dupa obtinerea iaurtului, acesta trebuie pus la frigider, pentru a nu se acri (temperatura rece incetineste foarte mult metabolismul microorganismelor, prin urmare iaurtul “stagneaza”).

Consumati cel putin o lingura de iaurt natural in fiecare zi. Veti observa ca va simtiti mai bine de la o zi la alta: digestia se imbunatateste, calcemia creste, constipatia dispare, pielea pare mai tanara.

Citește și:

Pofta buna

Vizionare placuta


Kudika
30 Aprilie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.