Tot mai multi cercetatori vorbesc despre lispa unor nutrienti din laptele aflat pe rafturi ori de unele efecte nocive ale produselor lactate date spre vanzare.
Truc:
- Daca doriti sa obtineti vreo bacterie lactata in iaurtul dumneavoastra, atunci puneti odata cu laptele la fermentat si o lingura dintr-un iaurt din comert care contine microorganismul dorit. Astfel ati “contaminat” laptele cu bifidus de exemplu, care se va dezvolta in viitorul iaurt.
- Daca ati obtinut iaurt cu o consistenta mai apoasa si o doriti mai densa, adaugati o lingura de smantana sau de iaurt din comert in compozitie si dupa 8 ore la temperatura calda veti obtine sigur un iaurt cremos, dens.
Imediat dupa obtinerea iaurtului, acesta trebuie pus la frigider, pentru a nu se acri (temperatura rece incetineste foarte mult metabolismul microorganismelor, prin urmare iaurtul “stagneaza”).
Consumati cel putin o lingura de iaurt natural in fiecare zi. Veti observa ca va simtiti mai bine de la o zi la alta: digestia se imbunatateste, calcemia creste, constipatia dispare, pielea pare mai tanara.
Pofta buna