Setari Cookie-uri

Senzatie de urinare in tipul sexului...

Senzatia de urinare in timpul actului sexual apare in special la femei, insa datorita jenei putine femei se prezinta la medic pentru a relata aceasta problema, asadar o vreme lunga s-a crezut ca putine femei se confrunta cu senzatia de urinare in timpul sexului, dar de fapt era o falsa impresie.

Cand apare senzatia de urinare?
Senzatia de urinare poate sa apara in trei situatii:
- La penetrare;
- In timpul actului sexual;
- In timpul orgasmului;
- Dupa orgasm, daca se continua activitatea sexuala.

Ce probleme poate ascunde senzatia de urinare din timpul actului sexual?

In general aceasta senzatie ascunde cel putin o sensibilizare a cailor urinare, dar poate ascunde si o infectie, incontinenta urinara sau chiar o afectare usoara neurologica sau prezenta in corp a unei alte infectii care sensibilizeaza organismul.

In timpul penetrarii este stimulata si vezica urinara ce se afla anterior de vagin si uter, astfel ca atat prin presiune cat si prin stimulare femeia poate simti o usoara senzatie de urinare, insa cand exista si o infectie urinara sau incontinenta urinara femeia simte o nevoie imperioasa de a merge la toaleta sau chiar poate scapa cateva picaturi de urina. In acest caz se recomanda sa se prezinte la medic.

Cum poate fi evitata senzatia de urinare din timpul sexului?

Pentru a preveni aeasta senzatie se recomanda:
- Sa nu beti lichide cu o ora inaintea actului sexual;
- Sa urinati inatintea actului sexual. De asemenea se recomanda si dupa sa mergeti la toaleta pentru ca in timpul actului sexual pot intra bacterii din secretiile vaginale in uretra al carei orificiu se afla imediat langa vagin, astfel femeile sunt predispuse infectiilor urinare joase. De aceea se recomanda sa urinati si dupa actul sexual pentru a “spala” uretra.
- Sa se evite pozitiile de stimulare intensa a vezicii urinare, cum sunt cele din spate.
- Se recomanda ca timp de cateva luni sa efectuati zilnic exercitiile Kegel.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Noiembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.