Setari Cookie-uri

8 Lucruri de stiut despre sanatatea intima

Despre sanatatea intima si igiena organelor sexuale nu se vorbeste foarte des, in prim-plan aducandu-se in discutii subiecte precum anticonceptionalele sau bolile cu transmitere sexuala, dar mai putin alte aspecte ale sanatatii intime.

Jena de la finalul actului sexual

Daca femeia sau barbatul simt o jena, o durere sau un disconfort genital la finalul actului sexual, acesta este semn de boala. Fie este vorba de o infectie usoara, fie poate fi ceva mai serios. Frecvent aceasta jena la final de act sexual apare la femei si se poate datora excesului mecanic (frecarea la nivelul mucoasei vaginale) cat si unei vaginite, adesea fiind implicata candidoza.

Protej-slipurile, absorbantele si tampoanele

Protej-slipurile sunt recomandate tutror femeilor permitand acumularea secretiilor varginale zilnice la nivelul acestor protej-slipuri, lasand lenjeria curata si eliminand riscul patarii hainelor. Absorbantele sunt acelea care se pun pe slip la menstruatie si medicii le recomanda in locul tampoanelor (cele care se introduc in vagin) pentru ca sunt mai igienice. Tampoanele ajung in vagin cu microbi care se ascund intre fibrele tampoanelor, ajungand sa colonizeze unsor in interiorul vaginului mai ales la menstruatie, sangele reprezentanta un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor patogene. Tampoanele sunt indicate doar in situatii limita, de exemplu un eveniment important, o prezentare in costum de baie sau un discurs pentru a elimina riscul patarii care este mai mare la folosirea absorbantelor, dar si in aceste situatii delicate nu se recomanda sa tineti mai mult de cateva ore tamponul.

Va recomandam si articolul : "Ce trebuie sa stii despre igiena sexuala"

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Februarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.