Setari Cookie-uri

Cu ce boli te poti 'pricopsi' de la sexul oral?

Sexul oral se practica, se doreste, se incearca, practicantii se informeaza despre metodele de practicare a sexului oral, insa putiti cunosc sau gasesc informatii despre igiena necesara pentru practicarea sexului oral precum si bolile care pot fi contactate prin aceasta practica sexuala.

Sexul oral si HIV – Virusul Imunodeficientei Umane



Virusul HIV se contacteaza rar prin saliva. Exista posibilitatea de a fi secretat prin saliva, dar exista discutii privind acest aspect. Atat timp cat nu se poate spune cu certitudine ca virusul HIV nu se secreta prin saliva, ramane un facetor de risc. Totodata infectarea se poate realiza si in sens invers, din zona intima in zona orala daca exista leziuni ale cavitatii orale: afte sangerande, gingii sangerande etc., virusul HIV putand patrunde prin aceste leziuni deschise. Prezervativul poate fi de ajutor in cazul felatiei.

Sexul oral si Gonoreea



Gonoreea este o afectiune care se manifesta in cazul ambilor parteneri, acestia putandu-se infecta prin sex oral. Bacteria Neisseria Gonorrheae, responsabila de aceasta boala, exista in flora bacteriana bucala, situata mai ales la nivelul faringelui (in gat), astfel gonoreea transmisa prin intermediul sexului oral este destul de facila si chiar frecventa.

Cu ce boli te poti pricopsi de la sexul oral?

Sexul oral si virusul herpetic



Herpesul cum este numita la modul general manifestarea virusului herpetic se poate contacta prin sexul oral. Exista mai multe tipuri de Herpes, unele dintre ele avand tropism genital, altele oral (herpesul genital, herpesul oral sau labial). Herpesul este un virus care ramane in corp pentru tot restul vietii, blocat in zone ale sistemului nervos unde sistemul imunitar nu poate patrunde si nici nu s-au descoperit medicamente care sa poata ataca virusul in zonele unde sta latent. In anumite cazuri de scadere a imunitatii generale (infectii, expunerea la soare in mod neadecvat, unele boli imflamatorii, cancere, imunosupresie medicamentoasa etc.) virusul migreaza pe cale nervoasa pana la nivelul pielii sau mucoasei inervate de nervul respectiv in care virusul herpetic a stat latent, determinand leziunile caracteristice. Abia aceste leziuni pot fi tratate, dar in mod limitat, cu aciclovir (un medicament de electie, premiat cu Nobel).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Ianuarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.