Setari Cookie-uri

Cu ce boli te poti 'pricopsi' de la sexul oral?

Sexul oral se practica, se doreste, se incearca, practicantii se informeaza despre metodele de practicare a sexului oral, insa putiti cunosc sau gasesc informatii despre igiena necesara pentru practicarea sexului oral precum si bolile care pot fi contactate prin aceasta practica sexuala.

Cu ce boli te poti pricopsi de la sexul oral?

Cu ce boli te poti 'pricopsi' de la sexul oral?


Candidoza si alte vaginite



De obicei candidoza orala nu se transmite, insa mediul infectant si multitudinea de bacterii existente in saliva la cei cu candidoza orala modifica de obicei flora vaginala feminina, astfel ca femeia poate suferi diverse tipuri de vaginita, cel mai frecvent candidoza (apauta local prin dezechilibrul florei vaginale).

HPV – infectia cu Papiloma virus si negi genitali

Cu ce boli te poti pricopsi de la sexul oral?

Virusul Papilloma uman se transmite de obicei prin contactul piele-piele, piele-mucoasa (mucoasa fiind acel tesut rozaliu ce acopera suprafetele sensibile ale corpului, orificiile: mucoasa orala, mucoasa vaginala, mucvoasa conjunctivala etc.) si contact mucoasa-mucoasa. Aceasta pentru ca virusul Papilloma uman traieste in celulele epiteliale care reprezinta practic pielea si mucoasele. Papilloma se poate transmite in dublu sens aparand verucile sau alte leziuni specifice. Acest virus este totodata cel responsabil de degenerarea mucoasei faringiene in cancer de gat, insa rareori se intampla ca o astfel de infectie sa evolueze spre cancer. Tototdata virusul Papilloma este cel incriminat ca fiind o cauza importanta pentru cancerul de col uterin.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Ianuarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.