Comunicat de presa

In anul scolar 2011 – 2012, peste 5000 de tineri au beneficiat de programul ”Educatie pentru Viata de Familie” (EVF) in licee din 15 judete. Programul s-a desfasurat sub sloganul ”Indrazneste sa fii mare!”, prin intermediul unei echipe de peste 900 de voluntari cu varste cuprinse intre 16 si 20 ani – educatori intre egali instruiti.

Modulul EVF ii pregateste pe adolescenti pentru provocarile relatiilor sociale si personale, se desfasoara intr-un sistem standardizat de 6-12 ore pentru fiecare clasa participanta si acopera teme precum: Autocunoastere; Clarificarea valorilor si luarea deciziilor; Echitate de gen, rolurile sexelor si relationare; Anatomia si fiziologia sistemelor reproducatoare; Infectii cu transmitere sexuala; Prevenirea si combaterea HIV/SIDA; Metode contraceptive; Sarcina si parentalitate; Comunicare in sanatatea reproducerii si a sexualitatii; Implicare Activa si Etica.

”Prin programele si proiectele adresate tinerilor, incercam sa le furnizam acestora cunostintele, atitudinile si abilitatile necesare pentru a deveni niste adulti cat mai multumiti de ceea ce li se intampla in viata de zi cu zi. Prin acest proiect, vrem sa-i ajutam sa se clarifice, sa stie cine sunt, ce vor si ce pot face pentru a creste frumos. Dar, inainte de toate, ca ei singuri sa-si doreasca sa creasca frumos si sa faca ceva in acest sens, nu sa astepte ca ”cineva” sa faca ceva pentru ei. Nu vrem sa traim intr-o tara si intr-o Europa de asistati social, cum se previzioneaza pentru 2050. Vrem ca generatiile care vin sa aiba intr-adevar o calitate a vietii pe care si-o doresc, dar pe care o si merita”, declara Adina Manea, Director Programe – Fundatia Tineri pentru Tineri.

Intrucat programul desfasurat de Fundatia Tineri pentru Tineri contine o componenta semnificativa despre sanatatea reproducerii si sexualitatii, acesta a fost construit pe baza unei cercetari pe tema comportamentului sexual al tinerilor romani in ultimele decenii. Cercetarea dezvaluie cele mai recente date pe subiect, permitand o abordare avizata a tinerilor din grupul tinta. Determinarea unui comportament sexual responsabil se refera la urmarirea unei serii de indicatori:

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: