Setari Cookie-uri

Descopera: 7 Adevaruri sexuale pe care Nu le stiai

Sexualitatea si organele genitale ale femeii reprezinta un subiect pe baza caruia am putea vorbi multe vreme, am scrie tratate si tot ne-ar ramane multe intrebari fara raspuns.

Sexul anal te poate imbolnavi grav

mituri si adevaruri despre sex si sanatatea sexuala In lumea medicala se mai fac glume ca poate anusul nu trebuia plasat langa organele genitale de catre Creator. Si pe buna dreptate, pentru ca tubul digestiv (care se termina prin canalul anal) prezinta numeroase bacterii cu rol benefic pentru flora digestiva, dar cu efecte catastrofale pentru organele genitale.

Asa se explica si de ce femeile fac cel mai des vaginite, candida sau infectii urinare manifestate cel mai frecvent prin cistita!

Aceasta pentru ca orificiul anal este atat de apropiat de cel vaginal, iar vaginul este foarte aproape de uretra.

Se creaza astfel o zona vicioasa in care bacteriile din anus pot ajunge prin contiguitate la nivelul pielii in vagin, declansand infectii vaginale (sau prin folosirea hartiei igienice la baie din spate in fata – atentie, femeia trebuie sa foloseasca hartia din fata in spate pentru a nu aduce bacteriile din scaun si zona anala in zona vaginala).

Citește și:

Totodata infectiile vaginale se “transmit” foarte usor la aparatul urinar prin distanta foarte mica dintre vagin si orificiul uretral (orificiul urinar), asadar femeia devine predispusa si la cistite, care netratate pot evolua pana la pielonefrite si insuficienta renala.

In timpul sexului ana, lichidele vaginale, lubrefiantul creeaza o “zona de comunicare” intre anus si vagin, iar daca penisul din anus se reintroduce in vagin... se ajunge la patologii dezastruoase. De aceea medical vorbind nu recomandam sexul anal.

Si daca inca aveti dubii, va sugeram sa cititi si articolul: Pericolele medicale ale sexului anal

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
16 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.