Setari Cookie-uri

Cele 7 pacate mortale in sanatatea intima a femeii

Sanatatea intima a femeii este foarte delicata, fiind influentata in bine sau in rau de o multitudine de factori: factori hormonali, dieta, stres de orice fel, sedentarismul, viata sexuala, igiena intima etc.

Cele 7 greseli in sanatatea intima

Femeile savarsesc frecvent o serie de greseli atunci cand vine vorba de sanatatea intima.

greseli in sanatatea intima feminina

Spalaturile vaginale ca rutina in igiena ntima

Spalaturile vaginale sunt indicate de medicul ginecolog doar atunci cand exista o vaginita (candidoza, vaginita cu Gardnerella vaginalis etc.) si este necesara o ajutare a vaginului in procesele sale de curatare.

De altfel, vaginul prezinta proprietati de autocuratare si la normal nu are nevoie de aceste spalaturi vaginale.

Mai mult decat atat, flora vaginala si pH-ul secretiilor vaginale sunt profund perturbate de spalaturile vaginale. Astfel acestea fac mai mult rau decat bine unei femei sanatoase.

Concluzionand, spalaturile vaginale nu ar trebui sa faca parte din rutina zilnica a femeii in ceea ce priveste igiena intima.

greseli in sanatatea intima feminina

Dieta bogata in dulciuri afecteaza vaginul

Un alt dusman al sanatatii genitale este reprezentat de zahar. Toate alimentele bogate in zahar afecteaza femeile atat din punct de vedere genital, cat si digestiv si hormonal.

Citește și:

Zaharul devine astfel un dusman al sanatatii la modul general. Iar cand spunem zahar nu ne referim la legume sau fructe, ci chiar la zahar.

Nu este suficient sa nu mai consumati dulciuri pentru a nu manca in exces zahar, ci trebuie sa verificati si eticheta altor produse care pot contine zahar, cum ar fi: covrigeii, biscuitii dietetici, painea, ketchup, mustar etc.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
17 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.