Setari Cookie-uri

Cele 7 pacate mortale in sanatatea intima a femeii

Sanatatea intima a femeii este foarte delicata, fiind influentata in bine sau in rau de o multitudine de factori: factori hormonali, dieta, stres de orice fel, sedentarismul, viata sexuala, igiena intima etc.

greseli in sanatatea intima feminina In timpul actului sexual secretiile vaginale sunt aduse la nivelul orificiului urinar, ceea ce face ca microbii sa patrunda usor un uretra femeii. Uretra femeii este foarte scurta, in medie de 3 cm (variaza cu inaltime a femeii), astfel ca ajungerea microbilor in vezica urinara si constituirea cistitei se poate realiza usor. In cazul barbatului acest risc nu exista pentru ca el are uretra lunga, uretra peniana plus uretra intraabdominala si abia apoi este vezica urinara.

Barbatul avand in medie peste 20 de cm de uretra. Aceasta lungime mare face imposibila aparitia unei cistite pe cale retrograda. Daca un barbat tanar are cistita, inseamna ca de fapt are o malformatie congenitala la nivelul aparatului urinar.

Asadar, ca femeie, pentru a indeparta microbii ajunsi la orifciul urinar este recomandam ca imediat dupa sex sa mergeti la toaleta, sa urinati in jet, apoi sa faceti un dus pentru a curata foarte bne organele genitale. Folositi un prosop curat destinat zonei genitale si nu un prosop comun pentru tot corpul.

Citește și:

O alta greseala: Nu insistati sa folositi prezervativul la un partener nou

greseli in sanatatea intima feminina Este crucial sa folositi prezervativul cand aveti un partener nou. Mai mult decat atat prezervativul se foloseste pana reusiti sa ajungeti la medic si sa aveti confirmarea ca niciunul dintre voi nu prezinta vreo boala venerica.

Incidenta bolilor cu transmitere sexuala este destul de mare la noi in tara, de aceea va recomandam sa insistati in folosirea prezervativului. Se intampla uneori ca partenerul sa nu vrea, va recomandam ferm sa nu acceptati.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
17 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.