Setari Cookie-uri

Cele 7 pacate mortale in sanatatea intima a femeii

Sanatatea intima a femeii este foarte delicata, fiind influentata in bine sau in rau de o multitudine de factori: factori hormonali, dieta, stres de orice fel, sedentarismul, viata sexuala, igiena intima etc.

Tanga – sexy dar periculos

Daca obsnuiti sa purtati des tanga trebuie sa stiti ca acest tip de chilotei favorizeaza infectiile genitale. De ce aceasta? Pentru ca tanga atinge zona anala si bacterile de aici ajung mult mai usor spre orificiul vaginal, favoriand astfel infectiile repetate.

greseli in sanatatea intima feminina

Antibioticele iti afecteaza flora vaginala si colonica

Terapiile cu antibiotice la femeie trebuie intotdeauna insotite de un protector vaginal si de o alimentatie bogata in iaurt.

Antibioticele ataca infectia pentru care sunt recomandate, dar din pacate mai distrug si din flora microbiana normala a organismului. Asa se explica de ce intestinele si vaginul trebuie protejate atunci cand se administreaza antibiotice.

greseli in sanatatea intima feminina O alta greseala in igiena intima: nu urinezi dupa sex

Sexul este cunocut ca un factor major de risc in privinta infectiilor urinare la femeie, in special cistita. Cistitele repetate pot duce la infectii urinare inalte si se poate ajunge pana la pielonefrita si chiar insuficienta renala.

Citește și:

Acest risc major este dat de faptul ca orificiul uretral (orificiul urinar) se afla foarte aproape de vagin, intre “aripioarele” clitorisului. Aparatul urinar si urina sunt sterile, pe cand vaginul contine o flora intreaga de microbi cu rol benefic pentru sanatatea intima.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
17 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.