Setari Cookie-uri

Cele 7 Reguli Fundamentale in viata sexuala

Despre sex si sexualitate se vorbeste mult, dar din pacate nu intotdeauna informatiile tin cont si de latura anatomica si fiziologica a oamenilor.

Reguli Fundamentale in viata sexuala: Dupa contactul sexual

Dusul este necesar. Ceea ce trebuie sa faca insa o femeie in mod obligatoriu este sa mearga la toaleta pentru a urina. Uretra femeii este scurta, iar contactul sexual este recunoscut ca fiind un factor de risc pentru cistita pentru ca sunt antrenate secretiile vaginale (contaminate cu microorganisme) in zona orificiului uretral (urina insa este sterila la normal). Prin urmare actul sexual creste riscul infectiilor urinare joase la femeie. De aceea urinarea dupa contactul sexual este indicata cu precadere femeilor.

Reguli Fundamentale in viata sexuala: Evitati sexul anal

reguli igiena sexuala Promovat oriunde numai in medicina nu, sexul anal este periculos si nociv atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Riscurile sexului anal sunt multiple:
- Rectul este contaminat cu bacterii nocive pentru flora vaginala, iar aceste bacterii pot patrunde pe uretra barbatului (iar dusul nu ajuta), astfel incat la un alt contact sexual sa ajunga in organele genitale femeinine unde provoaca adevarate infectii, vaginite repetate, rana pe col si de asemenea poate creste riscul de cancer genital;
- Rectul este “construit” anatomic pentru miscari de evacuare si totodata prezinta un diametru bine stabilit de “natura”. Sexul anal nu face decat sa irite mucoasa rectala, sa creasca riscul de cancer rectal, sa produca hemoroizi, fisuri anale si sangerari anale, precum si incontinenta a fecalelor. Nu de putine ori au fost persoane care au acuzat imposibilitatea mentinerii voluntare a materiilor fecale dupa sexul anal;
- Sexual anal faciliteaza transmiterea unor boli, de exemplu infectia HIV (se recomanda folosirea prezervativului);

Citește și:

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
21 Martie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.