Setari Cookie-uri

13 Metode contraceptive antice si bizare

Astazi ne par incredibile, poate chiar amuzante, dar aceste metode contraceptive au fost multa vreme folosite, iar unele dintre acestea sunt utilizate si astazi de catre cei care doresc sa adopte un stil de viata cat mai natural.

Contraceptie naturala: metode contraceptive antice

Contraceptie naturala cu ulei de masline si de cedru

Aristotel aminteste in scrierile sale despre o metoda contraceptiva bazata pe ulei de cedru si de masline, un amestec ce se introducea in vagin ianinte de actul sexual. Aceasta metoda contraceptiva are insa un grad de siguranta foarte scazut.

contraceptive antice si bizare

Contraceptie naturala: tampon cu zeama de lamaie

Desi poate va pare ciudat, zeama de lamaie este utilizata si in zilele noastre ca mijloc de contraceptie naturala. Femeile folosesc un buretel pe care il imbiba in zeama de lamaie si il pozitioneaza la nivelul colului uterin. De asemenea spalaturile cu zeama de lamaie sunt utilizate si astazi ca mijloc contraceptiv. Zeama de lamaie mai este inlocuita cu otet.

Care este explicatia? Spermatozoizii nu supravietuiesc in mediu acid, iar zeama de lamaie sau otetul prezinta o aciditate crescuta. Din pacate insa aceste “contraceptive” sunt nocive pentru sanatatea genitala a femeii.

Citește și:

contraceptive antice si bizare

Casanova folosea de asemenea lamaia

Vestitul Casanova folosea pentru contraceptie coaja de la o jumatate de lamaie de dimensiuni relativ mici, pe care o monta asemenea unei diafragme moderne (realiza un „capacel” la nivelul colului).

Barrier contraceptive method- Diaphragm@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
3 Septembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.