Setari Cookie-uri

10 lucruri interesante despre somn

La fel ca si respiratia, somnul este un mecanism semi-automat: te poti lipsi de el ceva timp, insa organismul nu poate supravietui si intervine imediat impotriva vointei constiente a fiecarui individ. Daca ai ocazia sa mergi la o petrecere, iti spui ca merita sa faci o noapte alba, insa stii ca vei recupera in zilele urmatoare, negresit. Sa vedem cateva lucruri interesante, cu privire la acest domeniu fascinant...

In cel mai bun caz, probabil ca da. De cele mai multe ori insa, moartea este insotita de suferinta, asa ca nu putem vorbi de o stare placuta asemanatoare cu cea generata de somn. Oricum, in ambele situatii, partea constienta iese din ecuatie..

Se poate muri in somn?

Da si nu. Spunem ca cineva a murit linistit in somn insa nu putem sti cu exactitate ce anume s-a intamplat, din moment ce si noi dormeam in clipele respective. Se pot produce atacuri de cord, aspiratii de continut gastric in caile respiratorii, rupturi de anevrisme chiar in timpul noptii. De regula acestea conduc si la trecerea in stare de veghe a persoanei respective. Insa, daca nu este cineva acolo care sa vada, ne multumim cu expresia a murit in somn..Exista si afectiuni care pot determina moartea in somn si cel mai frecvent se intampla asta la batrani.

Sursa: Yuppy.ro

Citeste si alte articole pe Yuppy. Noi iti recomandam:

Citește și:

7 lucruri pe care nu le stiai despre creier

Top 10 romanian MILF

Sfarsitul lumii bate la usa

Vizionare placuta


Kudika
7 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.