Setari Cookie-uri

Testare gratuita pentru depistarea osteoporozei

Cu ocazia Zilei Mondiale a Osteoporozei, Grupul sanofi-aventis Zentiva organizeaza miercuri, 20 octombrie, in Brasov, evenimentul Spune stop fracturilor cauzate de osteoporoza. Scopul evenimentului este de a atrage atentia publicului asupra principalelor modalitati de prevenire si control a osteoporozei: depistare precoce, adoptarea unui stil de viata sanatos, respectarea tratamentului conform recomandarilor medicului. Invitatia de a participa la aceasta manifestare se adreseaza tuturor brasovenilor, care sunt asteptati in Eliana Mall, in intervalul orar 11.00-19.00, sa beneficieze de testare gratuita pentru depistarea osteoporozei, de sfaturi practice si recomandari medicale privind preventia si controlul acestei afectiuni, precum si de momente speciale de dans care sa-i indemne la miscare.

Conform Fundatiei Internationale a Osteoporozei 1 din 3 femei si 1 din 5 barbati cu varsta peste 50 de ani vor suferi fracturi osteoporotice. Se estimeaza ca in Europa, 179.000 de barbati si 611.000 de femei vor suferi anual o fractura de sold, in conditiile in care acest tip de fractura determina o rata a mortalitatii de pana la 20-24% in primul an post-fractura. Si mai alarmant este faptul ca 80% dintre pacientii cu osteoporoza care au suferit cel putin o fractura, nu sunt nici identificati si nici tratati adecvat pentru reducerea riscului. Asadar, osteoporoza ramane o afectiune subdiagnosticata si subtratata.

Vrem sa atragem atentia ca un stil de viata sanatos, controalele medicale regulate, un tratament corespunzator si respectat pe intreaga durata recomandata sunt indispensabile in abordarea corecta a osteoporozei. De aceea, suntem alaturi de pacienti si de familiile acestora atat prin actiuni educative de tipul ”Spune stop fracturilor cauzate de osteoporoza” cat si printr-un portofoliu de solutii terapeutice care sa reduca riscul de fractura, asigurand o protectie precoce, eficienta si pe termen lung”, a declarat Dr. Ovidiu Saltas-Dabija.

Grupul sanofi-aventis Zentiva pune la dispozitia medicilor si a pacientilor medicamente inovatoare si accesibile, care si-au dovedit eficienta si siguranta in managementul osteoporozei. Portofoliul de produse include medicamentul inovator Actonel®, cu experienta de peste 7 ani, utilizat anual de peste 1 milion de pacienti din Europa si Risendros®, un medicament generic accesibil si de calitate.


Despre osteoporoza
Osteoporoza este o afectiune in care sunt reduse atat densitatea cat si calitatea osului (“oase poroase”). Riscul de fractura creste pe masura ce oasele devin din ce in ce mai poroase si mai fragile. Boala se instaleaza “silentios” (fara simptome) si este progresiva.

Fracturile osteoporotice reprezinta o importanta cauza de dizabilitate si deces, costurile lor pentru sistemele de sanatate depasind pe cele ale multor boli cronice. Spre exemplu, in anul 2000, numarul fracturilor osteoporotice a fost estimat la 3,79 milioane, din care 0,89 milioane au fost fracturi de sold. Costurile totale directe au fost estimate la 31,7 miliarde EURO si se estimeaza ca acestea vor atinge 76,7 miliarde EURO in 2050, pe seama modificarilor demografice din Europa.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.