Setari Cookie-uri

Testare gratuita pentru depistarea osteoporozei

Cu ocazia Zilei Mondiale a Osteoporozei, Grupul sanofi-aventis Zentiva organizeaza miercuri, 20 octombrie, in Brasov, evenimentul Spune stop fracturilor cauzate de osteoporoza. Scopul evenimentului este de a atrage atentia publicului asupra principalelor modalitati de prevenire si control a osteoporozei: depistare precoce, adoptarea unui stil de viata sanatos, respectarea tratamentului conform recomandarilor medicului. Invitatia de a participa la aceasta manifestare se adreseaza tuturor brasovenilor, care sunt asteptati in Eliana Mall, in intervalul orar 11.00-19.00, sa beneficieze de testare gratuita pentru depistarea osteoporozei, de sfaturi practice si recomandari medicale privind preventia si controlul acestei afectiuni, precum si de momente speciale de dans care sa-i indemne la miscare.

Dupa aparitia primei fracturi, riscul unei alte fracturi creste cu 86%. Pana in anul 2050, incidenta la nivel mondial a fracturilor de sold este estimata sa creasca cu 310% la barbati si cu 240% la femei.

In ciuda acestor statistici si estimari ingrijoratoare, determinarile de densitate minerala osoasa (DMO) sunt inca subutilizate in majoritatea tarilor europene. Motivele sunt disponibilitatea redusa a osteodensitometrelor, personalul medical redus care are calificarea de a efectua determinari, cunoasterea scazuta a importantei determinarii DMO, limitarea sau lipsa compensarii costului determinarii.


Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.